Te învaţă că nu eşti niciodată singur

Una dintre lecţiile pe care le învăţăm de la cele mai bune prietene este că nu vom fi niciodată singure. Ori de câte ori ai nevoie de ajutorul lor sau te simţi tristă, cea mai bună prietenă va fi acolo pentru a-ţi da un sfat şi pentru a-ţi întinde o mână. Va fi acolo pentru tine fără ca tu să-i ceri asta.

Te învaţă cum să fii o versiune mai bună a ta

Prietena ta cea mai bun îţi va arăta de fiecare dată că tu eşti o persoană bună. Ea/ele te vor stimula pentru a-ţi atinge visele şi să-ţi urmezi obiectivele. Sunt acolo indiferent de situaţie, fără să te judece şi nici să te menajeze, spunându-ţi adevărul chiar dacă uneori doare.

Te învaţă să ierţi

Cea mai bună prietenă te va învăţa cum să mergi mai departe. Te va ajuta să treci peste trecut şi îţi va spune ce să faci ca să stai concentrată pe prezent. Îţi va spune să-l ierţi pe bărbatul care nu te-a mai sunat şi să treci mai departe, pentru că nu are rost să plângi după o persoană care a plecat din viaţa ta fără nicio explicaţie. Cel mai important, ea te va învăţa să te ierţi şi să treci peste defectele pe care tu crezi că le ai.

Te învaţă cum să ai mai multă încredere în tine

Cea mai bună prietenă nu va încerca niciodată să te schimbe, pentru că ea te iubeşte şi te apreciază pentru cine eşti. Când eşti cu ea, nu vei simţi niciodată nevoia să-ţi ascunzi anumite comportamente sau stări. Te învaţă să ai mai multă încredere în tine şi acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face pentru tine însuţi.

Te învaţă să fii mai puternică

După o despărţire, un eşec sau o problemă, tot ce vrei să faci este să te izolezi şi să uiţi tot ce ţi se întâmplă. Cea mai bună prietenă nu este numai acolo să te susţină, ci să te înveţe să devii mai puternică şi să mergi înainte, în ciuda durerii. Ştie că totul devine mai uşor în timp şi că singurul lucru pe care îl poţi face este să tratezi durerea situaţiei actuale.


Credit foto: www.helloflo.com