Zaţ de cafea

S-a prins mâncarea de fundul unei oale şi s-a ars,iar acum nu ştii cu ce să o îndepărtezi? Zaţul de cafea este cea mai bună soluţie. Pune-l pe un burete  şi freacă uşor suprafaţa. Zaţul va îndepărta arsura,fără să zgârie oala.

Coca-Cola sau Pepsi

Este cea mai bună alternativă pentru a îndepărta urmele de rugină. Sucul este eficient pentru a şterge petele de rugină de la bateriile căzii sau din jurul vaselor de toaletă.

Sarea de masă

Ţi-ai pătat bluza preferată cu cafea,iar invitaţi tăi au vărsat paharul cu vin exact pe canapea? Astfel de petese pot îndepărta foarte uşor cu o soluţie pe bază de sare. Pune 4 linguriţe de sare într-un pulverizator cu apă caldă,agită bine şi aplică peste pete. Lasă să acţioneze,după care spală suprafaţa în mod normal.


Citeşte şi:

Condimentele,bune şi la curăţenie

Oţetul,soluţia minune pentru curăţenie


Maioneza

Ai observat că suprafeţele din lemn s-au pătat din cauza apei. Poţi şterge urmele cu ajutorul maionezei. Şterge suprafaţa cu o cârpă cu puţină maioneză,iar deasupra aşază un prosop curat. Lasă să acţioneze 1-2 ore,după care şterge cu o cârpă moale până suprafaţa rămâne curată.

Detergent de rufe pudră

Vrei să ai obiecte din ceramică cât mai strălucitoare? Atunci spală-le cu detergent de rufe pudră. Este la fel de recomandat şi pentru obiectele din porţelan. Pune în apă caldă o mână de detergent şi spală vasele. Nu uita să le clăteşti foarte bine deoarece mirosul este mai persistent.