Semnele se arată atât celor care vor pleca într-o altă lume,cât şi celor care rămân. Trebuie doar să ştim să le citim şi să ne folosim judicios de informaţiile primite. 

Există multe cărţi care tratează acest subiect,de asemenea,articole publicate în reviste de ştiinţă sau de paranormal,ca şi mărturii care circulă din om în om,oralitatea jucând încă un rol important în acest domeniu.

Jurnalista americană Patricia Pearson a scris o carte întreagă despre ce se întâmplă cu muribunzii în ultimele 72 de ore de viaţă-„Cum să deschizi uşa Raiului. Povestiri despre Viaţă,Moarte şi ce urmează după”. Psihiatrul Raymond Moody a făcut şi el o cercetare pe care a dat-o publicităţii. S-au făcut sondaje de opinie,statistici,rechizitorii,toate cu acelaşi scop:să se afle ce se întâmplă în orele care preced extincţia omului.

Iată şi câteva concluzii la care au ajuns aceste studii,cercetări,sondaje ş.a.-concluzii care se potrivesc cu o serie e mărturii strânse chiar pe teritoriul României:

1. Cu 72 de ore înainte,cei care sunt pe patul de moarte primesc semne de la cei dragi,stinşi de pe lume.

Preoteasa M.C.,în vârstă de 92 de ani,a povestit,cu 3 zile înainte de a muri,cum părintele,soţul său decedat,se aşezase pe marginea patului şi îi spusese că trebuie să pregătească rochia de culoarea viorelelor,pentru că vor pleca într-o călătorie.
C.I.,ciobăniţă din Carpaţii Meridionali,povesţeşte că bunicul său i-a spus,într-o dimineaţă de joi,că dacă sâmbătă va mai fi acasă,atunci va veni la ea în vizită,dar să nu se sperie,căci e posibil şi ca el să nu poată veni. Sâmbătă la prânz,bătrânul şi-a dat duhul,cu puţină vreme înainte ca nepoata să intre în sat,ca să-l ia la ea.

De obicei,în ultimele 72 de ore de viaţă muribunzii vorbesc foarte mult despre o călătorie pe care o vor face curând. Cel mai adesea,cer să le fie pregătite hainele şi încălţările sau să le fie cumpărate bilete pentru drum. De multe ori,călătoriile la care fac referire sunt irealizabile,fie pentru că starea de sănătate a muribunzilor este foarte precară,fie pentru că persoanele pe care le amintesc în cererile lor şi despre care spun că îi vor însoţi sunt moarte demult.

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.