Dar oare această tulburare afectează într-adevăr numai persoanele în vârstă? Şi afectează numai femeile? Este adevărat că nu poate fi prevenită? Acestea sunt câteva dintre întrebările obişnuite.

A vorbi despre artrită nu este un subiect prea plăcut. Cu toate acestea,este important să afli mai multe despre această boală,astfel încât să se poată lua măsuri de prevenire în activităţile zilnice,pentru a evita dezvoltarea acestei condiţii.

1. Artrita afectează oameni de toate vârstele

Contrar credinţei populare,artritanu afectează doar persoanele în vârstă. De fapt,se poate dezvolta la orice vârstă. De exemplu,aceasta afectează şi copiii,iar acesta este motivul pentru care este necesar să se ia măsuri de precauţie,pentru a împiedica dezvoltarea acestei boli.

Prima măsură pe care se poate lua este vizita la medic imediat ce sunt observate oricare dintre simptomele artritei în curs de dezvoltare. Simptomele comune includ febră,dureri de cap sau slăbiciune musculară. În general,primele zone care urmează să fie afectate sunt:genunchii şi degetele.

Vârstă nu există atunci când vorbim despre această afecţiune. Artrita reumatoidă,de exemplu,are loc în principal spre sfârşitul adolescenţei şi,apoi de la maturitate până la 35 de ani. Nu este clar ce cauzează artrita. Cu toate acestea,unele studii indică o lipsă de vitamina C,fiind cauza principală.

2. Se poate trata

Multă lume se întreabă dacă poate fi tratată. Cu fizioterapie,exerciţii corecte şi tratament pentru durere,o persoană care suferă de artrită poate rămâne activă şi reduce disconfortul fizic pe care această boală îl cauzează.

În plus,dacă este descoperită la timp,poate fi tratată. Dar în stadii avansate ale bolii,articulaţiile şi tendoanele sunt afectate. Vestea bună este că se poate menţine un stil de viaţă mai puţin dureros,şi se poate,eventual să iei parte la mai multe activităţi,cu ajutorul unui tratament prescris de medic.

3. De ce artrita cauzează durere în oase

Adevărul este că durerea nu este prezentă doar în oase,ci în articulaţii,care sunt situate între două oase,şi sunt cele care cauzează atât de multă durere încât crezi că te dor oasele.

În cazul în care durerea ar fi în oase,atunci ai suferi de o altă afecţiune,şi anume,osteoporoză. În plus,se spune că cei care suferă de această condiţie pot prezice vremea,dar acest lucru nu a fost dovedit ştiinţific.

De fapt,mai multe studii au fost efectuate pentru a pune în lumină adevărul,dar s-a dovedit că toate această presupunere ar fi falsă.

4. Femeile nu sunt singurele victime ale artritei

Un alt lucru pe care nu ştiai despre această afecţiune este că afectează ambele sexe. Cu toate acestea,în majoritatea cazurilor,femeilesunt mai susceptibile de a o dezvolta decât bărbaţii.

Este important să fie adoptat un stil de viaţă sănătos şi echilibrat,indiferent de sex,pentru a evita sau reduce riscurile de a dezvolta artrită.

5. Nu numai persoanele obeze suferă de această afecţiune

Stilul de viaţă sedentar duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate,cum sunt bolile cardiovasculare,cancer sau obezitate. De artrita poate suferi oricine,fie că este mai plinuţ,fie slab.

Artrita ar putea apărea în următoarele cazuri:

-Este prezentă în corp o bacterie:
-Nu sunt tratate afecţiunile mai vechi;
-Lipsa vitaminei C din alimentaţie;
-Expunerea îndelungată la soare.