5 lucruri neştiute despre orgasm

1 63383 original jpg jpeg

Când este orgasmul mai intens? Cum poţi ajunge mai uşor la el? Ce le împiedică pe multe femei să ajungă la această stare? Iată întrebări pline de necunoscute pentru multe dintre noi.

Orgasmul are o influenţă extraordinară asupra femeii. Există dovezi ştiinţifice recente puse în circulaţie de cercetătorii americani,potrivit cărora orgasmul activează peste 30 de zone diferite ale creierului şi acţionează ca un anestezic,făcându-te să simţi doar plăcerea. Dar oare asta e tot ce se poate spune despre acest subiect delicat?1 Când îl poţi avea pe cel mai intens?

Sunt şanse mari să se producă un astfel de orgasm în a 14-a zi a ciclului menstrual. Din punct de vedere fiziologic,energia erotică este crescută în această zi. Femeile sunt mai excitate,ceea ce le ajută să ajungă mai uşor la orgasm.

2 Este mai tare decât analgezicele?

Substanţele care se eliberează în timpul orgasmului,numite endorfine,sunt printre cele mai puternice la capitolul combatere a durerilor de cap,dar şi a durerilor în general. Mai mult,ele au un efect mai rapid decât medicamentele şi nici nu se pune problema să dea efecte secundare. Prin urmare,data viitoare când te mai supără vreo durere,ştii care e leacul!

Femeile care se bucură de orgasm în timp ce fac dragoste au şanse mai mari de a rămâne însărcinate,spre deosebire de acelea care nu trăiesc această experienţă. Orgasmul are rolul lui în concepere,pentru că spasmele muşchilor  pelvieni ajută sperma să avanseze prin vagin către uter.

4 Stă în puterea ta să-l atingi?

Încordaţi în timpul actului sexual,muşchii pelvini intensifică plăcerea. S-ar putea spune că mărimea penisului nu este atât de importantă pe cât este forţa muşchilor vaginului. Pentru că ei slăbesc după naşteri,este indicat să faci aşa-numitele exerciţii Kegel. Constau în încordarea şi în relaxarea succesivă a acestor muşchi,în timp ce stai culcată pe spate. Dau rezultate după o lună.

5 Ce spun medicii

Dacă nu ajungi la orgasm de fiecare dată când faci dragoste,nu-ţi face griji! Doar o treime dintre femei reuşesc. Cele mai multe au nevoie de o stimulare directă a clitorisului,tocmai din cauza faptului că penetrarea nu le ajută să atingă orgasmul. Mai mult,cercetătorii americani afirmă că 30% dintre femei nu pot avea orgasm în mod frecvent.

Ponturi de atras... orgasmul

 Încălzeşte-ţi picioarele prin masaj! Vei avea cu 30% mai multe şanse să atingi orgasmul,potrivit cercetătorilor olandezi de la Universitatea din Groningen.

 Foloseşte lubrifianţi dacă obişnuieşti să iei anticoncepţionale. Ele scad lubrifierea naturală a vaginului,dar şi intensitatea plăcerii.  Nu te feri să adaugi în mâncăruri alimente afrodisiace:condimente,măsline negre,carne de curcan,ţelină,ciocolată. La finalul mesei,nu uita să bei un pahar cu vin roşu!

Cu dragostea sub lupă

Cât durează starea de îndrăgostire

Starea de îndrăgostire nu durează mai mult de doi ani,spune psihologul american Gary Chapman. „Nu rămânem îndrăgostiţi de o persoană mai mult de doi ani. Şi foarte bine că se întâmplă aşa! Am rămâne distraşi pentru prea mult timp”,a mai spus el. După finalizarea acestei stări,ar trebui să începem să ne iubim partenerul aşa cum este şi să încercăm să lucrăm cu el ca o echipă.

Divorţul influenţează starea copiilor

Copiii cu părinţi divorţaţi sunt mai rebeli decât cei care cresc în familii liniştite. Ruptura dintre părinţi poate aduce copiilor o stare intensă de anxietate şi de singurătate,efect care,la maturitate,poate genera comportamente anti-sociale,arată ultimele cercetări realizate în S.U.A. Studiul (care a durat cinci ani) a fost realizat pe un eşantion de 4.000 de copii în jurul vârstei de patru ani. Cauzele declanşatoare ale stărilor de anxietate sunt certurile dintre părinţi,partajul şi schimbările financiare.