E în regulă pentru a da totul pentru el,atât timp cât cealaltă persoană răspunde la fel. Nu te îndepărta niciodată de familie sau prieteni pentru că aşa îţi cere partenerul tău. Întreabă-te dacă partenerul îţi va oferi pacea şi armonia de care ai nevoie.

Iată cum trebuie să protejezi relaţia voastră:

1.  Nu da "totul " în cazul în care nu primeşti " ceva " în schimb

Aceasta este o eroare foarte frecvente într-o relaţie:să iubeşti pe cineva este de a-ţi deschide inima şi toate emoţiile fără nici o limită,oferindu-i pasiune. Şi acest lucru este bun,fără îndoială. Atât timp cât cealaltă persoană răspunde în mod similar şi îţi arată că tot efortul este apreciat,că fiecare gest este întărit de o dragoste sinceră în cazul în care nu există niciun egoism. Totuşi,dacă în schimb vei primi critici,va veni un timp când o să te simţi frustrată. Acest sentiment este foarte distructiv şi trebuie să-l păstrezi în minte.

2. Nu distruge stima de sine sau valorile tale

Într-o relaţie,este evident că există diferite interese şi chiar valori. Dar,atâta timp cât există respect şi recunoaştere,această relaţie va funcţiona. Îi poţi permite partenerului tău să se bucure de spontaneitate,de recreere,dar ai nevoie de acest timp pentru a fi împărtăşit cu tine. Trebuie să existe un echilibru. Dacă cealaltă persoană ne critică pentru că nu suntem amuzante şi iubitoare,atunci ne vom simţi rău şi vom începe să ne îndoim. Chiar sunt o persoana plictisitoare? Oare nu este fericit cu mine? Astfel de întrebări pot deteriora foarte mult stima de sine. Partenerii noştri trebuie să ne respecte şi să ne aprecieze,aşa cum facem şi noi. Este esenţial. Fără respect,relaţia nu va rezista.

3. Nu lăsa pe nimeni să invadeze spaţiul personal

Cu toţii avem hobby-urile noastre,prietenii noştri,pasiunile noastre,lucruri la care nu putem renunţa.  Nu da niciodată la o parte familia sau prietenii pentru partenerul tău.  Nu renunţa la ceea ce iubeşti pentru partenerul tău,pentru că dacă faci asta,nu va fi benefic pentru tine şi îţi vei pierde identitatea. Spaţiupersonal este acel spaţiu intim unde se află personalitatea noastră,viaţa socială şi pasiunile noastre. Nu trece cu vederea acest lucru.

4. Nu renunţa la visele şi speranţele tale

Uneori ne menţinem relaţiile strânse cu prietenii apropiaţi. Oamenii care ne spun,zi după zi,că nu suntem capabile de a face unele lucruri sau că nu suntem suficient de bune pentru a face o anumită activitate sau că nu vom obţine locul de muncă după care tânjim,nu pot fi consideraţi prieteni. Dacă ai alături de tine persoane care spun aceste lucruri,trebuie să-i îndepărtezi. Aceştia te vor face să te simţi inutilă şi-ţi vor distruge visele şi speranţele. Nu lăsa să se întâmple acest lucru.

5. Nu deveni o persoană nefericită

Aceasta este cea mai importantă. Când te trezeşti în fiecaredimineaţă,întreabă-te dacă eşti fericită. Întreabă-te dacă persoana de lângă tine este cea cu care doreşti să trăieşti în armonie şi pace. În cazul în care îţi transmite încredere,înţelepciune,nu ezita. Această relaţie este una stabilă şi merită să lupţi pentru ea. În schimb,dacă partenerul nu te face să zâmbeşti,ci te face să plângi şi eşti mereu tristă,trebuie să acţionezi. Merită să fii fericită. Este dreptul fundamental al fiecărei persoane.