1. Lucruri despre spermă pe care nu le ştiai - Poate rezista în organism o periodă lungă de timp

În mod normal spermatozoizii din spermă supravieţuiesc în corpul unei femei în jur de 48 de ore. Această perioadă poate creşte în funcţie de cât de propice este mediul din colul uterin,ajungând la 5 zile sau chiar o săptămână. Colul uterin are rolul de a proteja sperma şi de a-i prelungi durata de viaţă,pentru ca aceasta să reziste până în perioada ovulaţiei.


Citeşte şi:

Ce fantezii sexuale au bărbaţii

6 lucruri pe care le vrea orice bărbat


2. Cantitatea de spermă nu scade niciodată

Chiar dacă un bărbat face sex sau se masturbează foarte des,acest lucru nu are un impact semnificativ asupra cantităţii de spermă. Corpul său va produce suficientă spermă,astfel încât funcţia reproductivă să nu fie afectată. În acelaşi timp nici calitatea spermei nu are foarte mult de suferit,de-a lungul vieţii,atâta timp cât bărbatul evită ţigările,o dietă bogată în grăsimi sau mediul poluat.

3. Lucruri despre spermă - Alimentele nu pot influenţa gustul spermei

Chiar dacă se presupune că ananasul poate îmbunătăţi gustul spermei,nu există dovezi în acest sens. Fructoza,adică zahărul natural din ananas,poate oferi un gust uşor mai dulceag spermei,însă acest lucru ar trebui să fie valabil pentru toate fructele dulci. Totuşi,nimic nu te împiedică să testezi această teorie.

4. Numărul de cromozoni este acelaşi

Probabilitatea de a avea un băieţel sau o fetiţă este dată de faptul că un ovul va fi fecundat de un cromozon y sau de unul x. Aceştia însă se găsesc în numărul egal în spermă,aşadar sexul viitorului copil este doar o chestiune de noroc.

5. Lucruri despre spermă - Poţi avea alergie la spermă

Deşi foarte rară,alergia la spermă există,fiind însă influenţată de numeroşi factori. Unul dintre acesta este o infecţie vaginală recentă. De asemenea,au mai fost întâlnite cazuri când unele femei alergice la nuci,au prezentat simptome de sufocare după ce partenerul lor a consumat nuci.