Este o formă de consiliere

Contrar a ceea ce cred unele persoane, nu este deloc ciudat în a apela la un specialist în domeniu, pentru că terapia sexuală nu este diferită de consilierea psihologică. Terapeutul este o persoană specializată în metode psihologice de rezolvare a problemelor de cuplu şi are cunoştinţe bogate în domeniu.

Explorează partea psihologică

Terapeutul va încerca să afle care sunt cauzele care au determinat apariţia problemelor din dormitor. Ulterior, va oferi sfaturi despre cum să depăşiţi anxietatea şi cum să comunicaţi deschis despre nevoile şi dorinţele voastre sexuale.

Oferă soluţii utile

Specialistul oferă, de obicei, câteva idei pe care să le încercaţi acasă. El poate sugera să faceţi câteva exerciţi care te vor ajuta să te apropii mai mult de partener. Exerciţiile sunt realizate pe etape, începând cu atingeri pe diferite părţi ale corpului, exceptând zonele intime. Scopul este acela de a te bucura din nou de atingerile partenerului.

Este de ajutor pentru amândoi

Dacă treci printr-o perioadă delicată în relaţia de cuplu, atunci este recomandat să mergi la terapeut împreună cu partenerul. În cazul în care simţi nevoia să rezolvi mai întâi problemele personale, atunci mergi singură la câteva şedinţe, iar apoi invită-l şi pe iubitul tău.

Nu se va întâmpla nimic indecent

Sub nicio circumstanţă nu trebuie să te dezbraci de haine în biroul terapeutului. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple niciodată, iar dacă ţi se va cere asta, pleacă cât mai repede de acolo.