Iată ce trebuie să ştii înainte de a decide să te vopseşti:

Testează culoarea cu şampon

Atunci când vrei să vezi cum îţi stă cu culoareape care ai decis s-o aplici,nu alege direct vopseaua. Aplică un şampon,iar după câteva spălări culoarea va dispărea.

Alege nuanţa apropiată culorii naturale a părului

Decolorarea este inevitabilă. Şi atunci când părulcreşte în câteva luni,la rădăcină are culoarea naturală,iar restul este vopsit. Acest lucru înseamnă că trebuie să te vopseşti destul de des,la 6-8 săptămâni. Pentru a evita acest lucru,alege o nuanţă apropiată culorii naturale a părului.

Arată-i culoarea aleasă printr-o poză

Este posibil ca culoarea aleasă să nu aibă pe păr nuanţa pe care ţi-o doreşti. Acesta este cel mai neplăcut lucru. Este important ca tu şi stilistul să fiţi pe aceaşi lungime de undă,pentru că este posibil ca el să aibă altceva decât vrei tu. De aceea,trebuie să mergi cu o poză cu care să-i arăţi culoarea pe care o vrei. Aşa îl ajuţi şi pe el.

  

Spală părul la o zi după ce l-ai vopsit

  

Nu aştepta 4 zile pentru a spăla părul vopsit. Culoarea va rezista mai multe săptămâni,aşa că nu există nicio diferenţă dacă-l speli în următoarea zi sau peste câteva zile.

  

Prima  dată nu înseamnă şi cel mai bine

  

Contează foarte mult culoarea părului pe care o ai şi nuanţa cu care vrei să-l vopseşti. Dacă este închisă şi vrei să aplici blond deschis,nu îşi va ieşi din prima. Acelaşi lucru este valabil şi dacă eşti blondă şi vrei să te faci brunetă.

Marile schimbări pot afecta serios sănătatea părului,de aceea,este de preferat să se înceapă vopsirea lui cu nuanţe mai apropiate celei naturale.