Materii fecale

 

Oricât de mult te-ai spăla şi te-ai curăţa,întotdeauna rămâne un mic reziduu de materii fecale – cam o zecime dintr-un gram. Aceste resturi se vor regăsi şi pe lenjeria ta intimă – iar dacă ţi-o speli cu apă rece în maşina de spălat,materiile fecale ajung şi pe restul hainelor tale. Problema e că,prin materiile fecase,se pot răspândi virusuri precum cel al hepatitei A. De aceea,e bine să-ţi speli lenjeria intimă cu apă fierbinte.

 

 

Celule moarte

 

Stratul superior al pielii tale este compus şi din celule moarte – milioane,miliarde de celule moarte. Ce zici?

 

 

Insecte care se hrănesc cu piele

 

O bună parte din praful din casa ta este de fapt pielemoartă. Iar acarienii trăiesc hrănindu-se cu aceste celule moarte. Dar,dacă ai o problemă dermatologică,de exemplu dermatită atopică-caracterizată prin piele roşie,care te mănâncă-,se posibil ca aceşti acarieni să se afle chiar pe corpul tău,pentru a se hrăni cu celulele moarte.

 

 

Ciuperca piciorului

 

Dacă ai unghiile de la piciorgalbene,subţiri şi casante,e posibil să fi contractat un tip de ciupercă care provoacă infecţii şi mâncărimi locale. Din fericire,există tratament.

 

 

Bacterii

 

În special ombilicul (buricul) este gazda unei multitudini de bacterii – în jur de 2.000,susţin cercetătorii. Unele dintre ele sunt de-a dreptul exotice,şi chiar specialiştii au dificultăţi în a le identifica provenienţa.