Loţiune tonică pentru pielea uscată

Amesteci coaja rasă de la o lămâie cu puţin rozmarin şi cimbru,două linguri mentă proaspătă,patru linguri petale de trandafiri,o linguriţă scorţişoară şi un litru de apă plată. Laşi soluţia o săptămână să se macereze,apoi o strecori şi o ţii la rece. O aplici pe faţă după ce te demachiezi,seara şi dimineaţa. Fiecare dintre aceste ingrediente au proprietăţi tonice şi revigorante,stimulând activitatea celulară de la nivelul dermei.

Mască de gomaj pentru pielea grasă sau mixtă

Amesteci o lingură de argilă verde cu o lingură de brânză dulce,două linguri zeamă de portocală şi trei picături ulei de rozmarin. Aplici masca într-un strat mai gros pe faţă,dacă ai tenul gras. Dacă ai tenul mixt,o aplici doar în zona T. O laşi să acţioneze 15 minute,apoi te clăteşti cu apă călduţă. Foloseşte-o o dată pe săptămână. Toate ingredientele,în special argila verde,elimină impurităţile şi surplusul de sebum.

Ulei pentru o piele catifelată

În 250 ml ulei de măsline adaugi coaja de la o lămâie şi de la o portocală şi fierbi totul pe baie de aburi 30 de minute. Strecori şi adaugi 10 picături de ulei esenţial de portocale şi 10 picături de ulei de lămâie. Torni uleiul aromat într-o sticlă înshisă la culoare şi o ţii într-un loc întunecat şi răcoros. Seara,după ce faci un duş,îţi ungi pielea cu acest ulei parfumat. Îţi vei simţi pielea răcorită,revigorată şi fin parfumată. În plus,uleiul de măsline îţi hrăneşte pielea uscată de arşiţa verii.

Mască pentru un păr strălucitor

În 150 ml de iaurt gras adaugi zeama de la o lămâie şi amesteci. Aplici masca obţinută pe părul ud şi o laşi să acţioneze 20 de minute. Clăteşti părul cu apă călduţă,aproape rece şi îl laşi să se usuce. Zeama de lămâie neutralizează calcarul din apa menajeră,stimulează creşterea firului de păr şi îi dă strălucire. Dacă ai părul de culaore închisă,evită să ieşi în soare înainte să se usuce bine. Îşi va pierde frumoasa strălucire pe care i-a dat-o această mască.

Soluţie pentru picioarele umflate

Combiniă 150 g unt moale cu 3 picături ulei esenţial de eucalipt şi o linguriţă de alifie chinezească (cea în cutiuţa aceea mică,pe care o folosea mama ta când o durea capul). Obţii o cremă răcoritoare pe care o aplici pe picioare seara,înainte de culcare. Nu uita să te speli pe mâini după ce o aplici. E foarte iritantă.

Crema chinezeazcă sau uleiurile esenţiale cu care pregăteşti aceste măşti se găsesc în magazinele cu produse naturiste sau în farmacii, la preţuri rezonabile. În plus, ai garanţia că sunt naturale şi nu conţin componenţi chimici, care fac mai mult rău decât bine.