Bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fructele estivale sunt necesare nu numai pentru bunăstarea organismului, ci şi pentru frumuseţea tenului. Sunt ingredientele perfecte pentru o mască hrănitoare. Alege fructe ecologice, pentru a maximiza efectele lor benefice.

Pentru o mai bună aderenţă a măştii, dar şi pentru un efect optim, amestecă fructele pe care le foloseşti cu următoarele ingrediente: miere, smântână, făină de porumb sau de ovăz.

Zmeura, pentru ten gras

Făină, ouă şi zmeură – e tot ceea ce ai nevoie. Nu, nu sunt ingrediente pentru un tort, ci componentele unei măşti destinată tenului gras. Pune într-un castron făina de grâu, oul şi zmeura strivită. Amestecă până obţii o compoziţie omogenă. Aplică pe faţa curăţată, lasă 20 de minute, apoi clăteşte cu apă.

Pepenele galben, pentru ten sensibil şi uscat

Măştile cu pepene galben ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi sunt recomandate persoanelor cu ten sensibil şi uscat. Pe pielea iritată şi inflamată, miezul de pepene galben – bogat în carbohidraţi, vitaminele A, B şi C şi minerale – acţionează ca un antiinflamator. Pasează miezul şi adaugă 2 linguri de ulei de floarea-soarelui. Lasă pe faţă 15-20 de minute. Masca va calma şi va hidrata pielea. De asemenea, poţi aplica feliuţe pe faţă şi pe decolteu, pentru o hidratare intensă.

Căpşunile atenuează ridurile

Căpşunile au efect exfoliant. Luptă împotriva radicalilor liberi în exces, care provoacă îmbătrânirea prematură a tegumentelor. Zdrobeşte într-un vas 4-5 căpşuni. Adaugă o lingură de lapte proaspăt şi 5 picături de ulei de măsline. Amestecă ingredientele, apoi aplică pasta obţinută pe faţă. Las-o să acţioneze cel puţin 15 minute.

Caisele, secretul unui chip luminos

Măştile cu caise sunt o soluţie bună împotriva ridurilor fine. Bogate în antioxidanţi, protejează tenul de factorii externi dăunători, hidratează pielea şi-i conferă luminozitate. Pasează 2 caise coapte, amestecă-le cu o linguriţă de miere până când obţii o pastă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. Indepărteaz-o cu un şerveţel şi clăteşte cu apă călduţă.

Piersicile catifelează pielea

Măştile cu piersici dau pielii un aspect satinat. Sucul din acest fruct aromat închide porii, iar vitaminele şi mineralele hrănesc tenul şi îi conferă luminozitate. Pasează o piersică coaptă şi amestecă cu un gălbenuş până obţii o pastă omogenă. Lasă masca să acţioneze aproximativ 20 de minute, apoi clăteşte.

Bine de ştiut!

Laptele are proprietăţi exfoliante şi îndepărtează celulele de piele moartă datorită acidului lactic. De aceea, este recomandat să îl foloseşti zilnic la curăţarea tenului.