Mai mult calciu şi vitamina D

 

Asigurarea necesarului zilnic de calciu şi vitamina D pentru organism este un mod prin care poţi preveni cancerul de colon. Femeile între 19 şi 50 de ani au nevoie de 1000 de mg de calciu,în timp ce aceeaşi cantitate este recomandată bărbaţilor între 19 şi 70 de ani. După ce trec de vârsta de 50 de ani femeile au nevoie de 1200 de mg de calciu. Pentru ca acest mineral să fie absorbit de organism avem nevoie zilnic de 600 mg vitamina D.

Bea ceai verde

 

Studiile au demonstrat că incidenţa cancerului la colon este mai scăzută în cazul persoanelor care beau zilnic măcar o ceaşcă cu ceai verde. Cu cât numărul de ceşti consumate zilnic este mai mare,cu atât şi probabilitatea de a suferi de cancer la colon este mai mică.

O aspirină pe zi

 

Unele medicamente reduc riscul polipilor şi a anumitor tipuri de cancer,inclusiv cel de colon. Aspirina este un medicament antiiflamator,iar medicii îl recomandă celor care suferă de boli cardiovasculare. Este la fel de eficient şi pentru a preveni cancerul de colon.

Mănâncă mai mult usturoi

 

Usturoiul este mai mult decât un condiment care oferă un gust aparte preparatelor. Areproprietăţi antioxidante,aşadar ai grijă să-l adaugi zilnic în mâncare. Ai nevoie să mănânci 3-4 căţei de usturoi pentru ca acesta să-şi facă efectul.

Redu grăsimea abdominală

 

S-a constatat că o viaţă sedentară nu doar că încurajează acumularea de kilograme în plus,dar în cazul celor care au probleme cu grăsimea abdominală şi riscul de a face cancer la colon este mai mare. De asemenea,este bine să renunţi şi la alcool,deoarece alcoolul scade nivelul de acid folic din organism,iar această vitamină îţi creşte gradul de protecţie împotriva cancerului.