Uneori,cele mai lungi şi grele bătălii sunt cele care se dau în interiorul nostru. Persoanele care nu au încredere în forţele proprii sunt mai uşor de influenţat,se simt întotdeauna inutile în relaţiile cu ceilalţi şi comunică mai greu. Cu toate acestea,psihologii ne sfătuiesc să fim mai toleranţi cu noi înşine şi să nu lăsăm greşelile să ne afecteze viaţa. Cu cât vom acţiona mai repede,cu atât mai uşor ne va fi să trecem peste probleme.

1.  Apelează la „formule magice”

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. Aşa că,un mic exerciţiu îţi va antrena psihicul. Poţi începe chiar de la primele ore ale dimineţii,să-ţi spui în gând „eu pot”,ori de câte ori simţi că nu ai curaj să faci un anumit lucru . Cu paşi mici,dar siguri vei putea ajunge la succesul a celor mai mari ambiţii.

2. Relaxează-te cu gânduri pozitive

 Indiferent de statutul social sau de profesie,  absolut toată lumea se confruntă cu dificultăţi. Odată ce vei accepta aceasta idee,vei fi pregătită să înfrunţi realitatea. Începe prin a gândi pozitiv,adună-ţi curajul,spune-ţi că poţi trece peste orice fel de impedimente şi,astfel vei fi gata să semnezi armistiţiul cu viaţa.

3. Învaţă din greşeli

Fie că eşti de acord sau nu,greşelile prin care trecem ne ajută să devenim mai înţelepţi,mai răbdători şi,la un moment dat,mai lipsiţi de probleme. Aşadar,redescoperă în tine puterea de a merge mai departe. Găseşte un moment de răgaz şi notează-ţi într-un carneţel ce schimări trebuie să faci şi reciteşte-le ori de câte ori simţi că îţi pierzi curajul.

4. Cunoaşte-te pe tine însuţi!

Sociologii afirmă că persoanele cărora le lipseşte încrederea în sine le este foarte greu să se descrie. Aşa că,identifică-ţi puncele slabe şi motivele pentru care te simţi inferioră celor din jur. Elimină autocritica şi înlocuieşte-o cu încurajări,descoperă-ţi calităţile şi schimbă-ţi starea de spirit.

5. „Minte sănătoasă în corp sănătos”

Insecuritatea,emoţiile puternice,stresul sunt stări negative care îţi macină şi trupul. În timp,vei constata schimbări pe care nu ţi le doreşti:un corp încordat,nesigur în mişcări,pe care sau aşezat kilograme în plus. Pentru toate acestea,doctorii specialişti recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete,ceaiuri şi suplimente cu efect anti-stres. Mai mult,mişcarea în aer liber,muzica şi în general,relaxarea cu ajutorul hobby-urilor te întăresc să progresezi către o stare de bine.