Poate tu şi partenerul tău aţi rămas fără prezervative, poate te afli în acea perioadă fertilă a ciclului menstrual, poate nu te simţi “în apele tale” sau poate că amândoi vreţi să experimentaţi lucruri noi şi să aprindeţi pasiunea în viaţa voastră romantică. Indiferent care este motivul, vă puteţi iubi şi fără penetrare. De obicei, filmele arată, de multe ori, o parte falsă a vieţii sexuale. Cu alte cuvinte, totul pare perfect, iar cuplul pare că se bucură de cele mai pasionale nopţi datorită sexului prin penetrare. În realitate, plăcerea nu se obţine doar în urma acestui lucru. Aşadar, iată şi alte obiceiuri pe care le poţi practica alături de partenerul tău şi care vă vor apropia şi mai mult unul de celălalt. 

Folosirea jucăriilor sexuale 

O seară incitantă poate începe cu folosirea unor jucării sexuale, cum ar fi vibratorul, dar nu numai. Cu siguranţă, există multe zone de explorat atât individual, cât şi ale celuilalt.

Masturbarea 

Masturbarea reciprocă poate fi destul de ciudată la început, mai ales dacă nu ai mai făcut asta până acum. Nu ezitaţi să vă puneţi întrebări unul altuia despre ce anume vă place sau nu atunci când vine vorba despre viaţa voastră amoroasă. Poate fi o metodă cu mai puţine riscuri deoarece nu va implica contactul piele la piele şi nu se va face vreun schimb de fluide. 

Mângâielile şi sărutările 

Sunt mai multe zone erogene pe care ai putea să le explorezi cu mâinile sau prin sărutări, cum ar fi zona gâtului, a urechilor, a coapselor, a mameloanelor. Atât tu, cât şi partenerul tău veţi simţi o varietate de senzaţii plăcute la atingere. 

Sexul oral 

Este o altă formă de a ajunge la climax, iar asta pentru că vei stimula direct zonele intime şi erogene, poate mai eficient decât în cazul penetrării. 

Masajul 

Nu doar că îţi va da o stare de relaxare atât ţie, cât şi partenerului, dar vă va pune imaginaţia la încercare. Este o metodă clasică de a incita şi de a menţine intimitatea în cuplu. 

Ce trebuie să ai în vedere pentru a preveni o sarcină nedorită 

Poţi rămâne însărcinată, chiar şi fără a întreţine o relaţie sexuală, dacă: 

  • sperma pătrunde în vagin. De exemplu, partenerul a introdus în interiorul vaginului degetele cu tot cu lichid seminal.

  • partenerul ejaculează lângă vagin, dar fără să observi, a pătruns din greşeală în interior. Cu toate acestea, riscul de a rămâne însărcinată în acest mod este foarte scăzut, deoarece spermatozoizii pot trăi doar o perioadă scurtă de timp în afara corpului.

  • pentru a preveni bolile cu transmitere sexuală, foloseşte atât prezervativele, cât şi barajul dentar (pentru sexul oral). 

Citeşte şi Libido crescut? Cele mai comune cauze care îţi intensifică dorinţa sexuală

FOTO Shutterstock.com