Starea de fericire vine din îmbrăţişarea şi acceptarea fiecăror aspecte din viaţa ta, inclusiv a celor negative. Dacă vei încerca să negi şi să încerci să te protejezi de lucrurile care nu îţi plac, vei fugi practic de realitate şi vei opune rezistenţă lucrurilor care au menirea să te înveţe lecţii importante.

Îngrijorarea este inutilă

Grijile sunt gândurile din mintea ta care nu te ajută deloc să îţi îmbunătăţeşti viaţa. Aşadar, îngrijorarea este doar o risipă de timp, care nu îţi aduce beneficii. Încearcă să rămâi conectată în prezent, fără a-ţi condiţiona fericirea. Chiar dacă lucrurile nu sunt aşa cum ţi-ai dori, poţi găsi în continuare motive de mulţumire, mai ales dacă ştii că ai făcut tot ce îţi stă în putinţă.

Dacă vrei să fii fericită, percepe realitatea aşa cum e

O lecţie importantă este aceea de a observa la rece situaţiile prin care treci, dacă îţi doreşti să fii cu adevărat fericită. Fii deschisă la informaţiile care vin înspre tine, chiar dacă nu îţi aparţin mereu în totalitate, căci poţi primi mesaje importante şi prin intermediul celorlalţi. În momentul în care îţi vei îmbrăţişa viaţa aşa cum e, şi cu bune, şi cu rele, vei putea evolua.

Îmbrăţişează schimbările

Viaţa e într-o continuă schimbare, aşa că nu te sfii să renunţi la obiceiuri vechi care nu-ţi mai folosesc. Debarasează-te de trecut şi vei oferi astfel lucrurilor noi posibilitatea de a veni înspre tine. Cu cât vei evita anumite situaţii şi le vei alege doar pe cele care te fac să te simţi confortabil, cu atât va fi mai greu să apară ceva nou în viaţa ta.

Recunoştinţa, cheia fericirii

Foarte multe persoane tânjesc după sentimentul de fericire. De cele mai multe ori se gândesc că trebuie să simtă mereu bucurie sau euforie, însă acestea sunt doar stări temporare ale fericirii. E practic imposibil ca zilnic toate lucrurile să meargă perfect, fix aşa cum îţi doreşti, încât suferinţa poate apărea uşor pe acest fond. Fericirea adevărată nu se bazează pe lucrurile exterioare, ci mai degrabă vine din interior, din sentimentele de mulţumire şi de recunoştinţă faţă de ceea ce ai

Detaşarea, relaxează mintea

Cu cât te vei adânci mai mult în gândurile tale şi îţi vei imagina o mulţime de scenarii referitoare la situaţiile cu care te confrunţi, cu atât mai greu îţi va fi să te simţi bine. Acordă atenţie momentului prezent, lasă trecutul acolo unde îi e locul şi învaţă lecţiile pe care viaţa ţi le-a oferit. Până nu le vei fi învăţat, ele se vor repeta încontinuu. Acordă-ţi zilnic câteva momente doar pentru tine, în care să te detaşezi de toate lucrurile de peste zi, lăsându-ţi mintea să se golească de gânduri.