Acest tip de pierdere în greutate nu presupune doar o schimbare de dietă,atrage atenţia dr. Devon Golem,director al programului de dietetică,la Universitatea de Stat New Mexico. Este vorba despre schimbarea mentalităţii,a comportamentului şi a mediului. Toate astea au legătură cu scopul tău:acela de a arde zeci de kilograme de grăsime.

Fă-ţi planuri realiste

Pierderea în greutate a peste 50 de kilograme are nevoie de timp,iar asta nu se întâmplă întotdeauna într-un ritm previzibil. Vei avea momente când vei vedea o schimbare dramatică şi apoi pot urma săptămâni întregi de stagnare. E normal. Fiind conştientă de acest lucru,vei minimiza dezamăgirea din zilele când vei simţi că nu ai făcut progrese.

Adoptă o gândire de ansamblu

Nu poţi doar să]ncepi o dieta nouă,fără să schimbi nimic altceva în viaţa ta. Lucruri precum somnul,exerciţiile fizice şi stresul sunt interconectate. Când ignori unul dintre aceste aspecte,poţi ruina tot planul. De exemplu,studiile arată că un somn suboptimal (mai puţin de 7 ore pe noapte) poate duce la îngrăşare. Veţi obţine cele mai bune rezultate atunci când vei aborda toate marile dezechilibre din viaţa ta,nu doar alimentaţia.

Uită de remediile rapide

Ca să pierzi 50 de kilograme ai nevoie de modificări dietetice pe care să le transformi în stil de viaţă.  Trebuie să ajungi la punctul în care noul mod de a mânca devine a doua natură şi nu te mai copleşeşte. Această schimbare te ajută să eviţi curele rapide,care în mod clar nu sunt sustenabile pe termen lung.

Adoptă câte un singur obicei. Pe rând

Nu te lăsa copleşită de încercarea de a crea 18 noi obiceiuri dintr-o dată. Începe cu unul singur,cum ar fi tăierea chipsurilor de pe lista de gustări sau renunţarea la zahărul din cafea ori reducerea cantităţii de sare consumată. Renunţând la prea mult,prea repede,ajungi să fii frustrată. Adaugă noi obiceiuri doar atunci când simţi că ţi l-ai însuşit complet pe cel anterior. Iar dacă ideea de a-ti crea propriul plan te îngrozeşte,cere ajutorul unui dietetician. 

Înainte de a tăia de pe listă,adaugă

Înainte de a renunţa la alimentele rele,cum ar fi bomboanele,încearcă să introduci în dietă acele elemente care acum în mod evident lipsesc. Pentru majoritatea oamenilor,marile carenţe în regimul alimentar constau în apă şi legume. Deci propune-ţi să bei minim 2 litri de apă zilnic şi să mânânci şapte până la opt porţii de legume pe zi. Cu cât adaugi mai mult,cu atât mai mult vei acoperi nevoia de a consuma alimente nepermise. În plus,aportul de apă şi de vegetale îţi pot oferi beneficii dincolo de pierderea în greutate,inclusiv îmbunătăţirea digestiei,o imunitate mai puternică şi o stare de spirit mai bună.