Ghimbirul

A fost mult timp folosit în medicina populară pentru tratarea oricărei boli,de la răceală la constipaţie. Acesta poate fi utilizat în stare proaspătă sau sub formă de pulbere (condiment). Deşi aroma ghimbirului proaspăt este semnificativ diferită de cea a condimentului,ele pot fi substituite una cu alta,în multe reţete. Acesta are grija de sănătatea stomacului,în timpul tratamentului pentru cancer.

Rozmarinul

Este o plantă consistentă,mediteraneană,care este o sursă bună de antioxidanţi. Datorită originii sale,rozmarinul este frecvent utilizat în gătitul reţetelor mediteraneene. Îl poţi folosi pentru a da aromă supelor,sosurilor pe bază de roşii,pâinii şi alimentelor bogate în proteine,cum ar fi carnea de pasăre,carnea de vită sau cea de miel.

Acesta ajută la detoxifiere,protejându-ţi organismul de pericolele externe.

Turmericul

Planta din familia ghimbirului este unul dintre ingredientele care fac ca curry-ul galben să aibă o aromă distinctivă. Curcumina pare a fi compusul activ din curcuma. Acest compus are proprietăţi antioxidanteşi anti-inflamatorii,care luptă împotriva dezvoltării cancerului.

Ardeiul iute

Ardeii iuţi conţin capsaicină,un compus care poate calma durerea. Când capsaicină este aplicată local pe pielea lezată,provoacă eliberarea unei substanţe chimice numită substanţăP. La utilizarea frecventă,cantitatea de substanţă P ajută la reducerea durerii în zona cu probleme.

Ardeiul iute trebuie să fie manipulat foarte atent,deoarece poate provoca arsuri în cazul în care vine în contact cu pielea.

Usturoiul

Are un conţinut ridicat de sulf şi este o sursă bună de arginină,oligozaharide,flavonoide şi seleniu,toate acestea fiind  benefice pentru sănătate. Compusul activ al usturoiului,numit alicină, îi conferă mirosul caracteristic şi este produsă atunci când căţeii de usturoi sunt tocaţi sau zdrobiţi.

Mai multe studii sugerează că consumul mare de usturoi reduce riscul de cancer la stomac,la colon,esofag,pancreas,şi de sân. Se pare că usturoiul poate proteja împotriva cancerului prin numeroase mecanisme,inclusiv prin inhibarea infecţiilor bacteriene.