Nu există pe planeta Pământ o persoană,un loc,un obiect sau o întâmplare despre care să se vorbească mai mult decât despre Biblie. Piatra de temelie a creştinităţii şi cartea de căpătâi a miliarde de credincioşi din întreaga lume este cea mai vândută scriitură a tuturor timpurilor. Zeci de subiecte şi episoade se fac remarcate,tocmai prin aura de mister în care sunt îmbrăcate.

Unde s-a construit Turnul Babel?

Biblia vorbeşte despre turnul Babel ca fiind dedicat unei religii false,pentru a ridica în slăvi pe constructorii lui. Din acest motiv,pentru a-i pedepsi pe cei care păcătuiau împotriva Lui,Dumnezeu le-a încurcat limbile şi a împrăştiat oamenii pe tot Pământul.

Potrivit Live Science,un text descoperit recent pe o tăbliţă şi cu o vechime de 2500 de ani face referiri la construcţia unui turn de dimensiuni impresionante. Se pare că regele Nabucodonosor al II-lea a comandat construirea Turnului Babel în cinstea zeului Marduk în oraşul Borsippa.

Unde este Sfântul Graal?

Mitologia creştină vorbeşte despre Sfântul Graal ca fiind vasul din care a băut vin  Iisus la Cina cea de Taină şi despre care se spune că ar avea puteri miraculoase. Credinţa în Graal şi interesul faţă de locurile unde acesta s-ar putea afla nu s-au stins niciodată. S-au scris cărţi şi s-au făcut filme,dar acestea nu au făcut decât să întărească şi mai multe controversele legate de existenţa acestuia.

S-a crezut la un moment dat că sfântul potir s-ar afla în Catedrala Sfânta Maria din Valencia,pentru că un obiect de acolo ar prezenta unele caracteristici. Tot în Spania,dar în Bazilica San Isid din Leon,spun doi cercetători că s-ar afla pocalul mult căutat.  Locaţia rămâne în continuare un mister.


Citeşte şi:

Icoana lui Iisus de la Celic Dere însănătoşeşte sufletul

Biserica Maicii Domnului din Istanbul

De ce este important postul


Unde este chivotul Pământului?

Artefactul menţionat în capitolul Exodului din Biblie era un cufăr masiv,poleit cu aur,cu o pereche de mânere din lemn  şi cu doi heruvimi din aur,dispuşi faţă în faţă,cu aripile întinse şi era cel mai sacru obiect de pe Pământ,creat de Dumnezeu,prin intermediul lui Moise,pe Muntele Sinai. În anul 607 î. Hr.,Ierusalimul a fost jefuit de către babilonieni. Peste 7 decenii,când israeliţii s-au întors în cetate,Chivotul dispăruse.  De atunci nu se ştie ce s-a întâmplat cu acest cufăr sacru.

 Au existat Sodoma şi Gomora?

Biblia menţionează că din cauza păcatelor locuitorilor lor,oraşele Sodoma,Gomora,Adma şi Zeboim,au fost distruse prin „foc şi pucioasă venită de la Dumnezeu din ceruri“. Astfel,numele Sodoma şi Gomora au devenit sinonime cu păcatul total,de neiertat,şi cu manifestarea mâniei lui Dumnezeu. Potrivit Cărţii Sfinte,oraşele s-ar fi aflat undeva la Marea Moartă,un posibil loc fiind oraşul de azi Bab edh-Dhra,sau regiunea Numeira sau Feifeh,de la Marea Moartă.

Unde a fost Grădina Raiului?

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte existenţa grădinii Raiului. Teologii susţin că,este cel mai probabil un loc simbolic,în timp ce alţii consideră că aceasta ar fi existat pe planeta Pământ. Pentru că unele paragrafe din Biblie oferă anumite indicii referitoare la loc,au existat mai multe încercări de a-l găsi. Se pare că ar putea fi în zona izvoarelor Tigru şi Eufrat,la nord de Mesopotamia,fie în Irak,în Africa sau în Golful Persic.

sursa foto:Shutterstock