Legumele îngheţate au mai puţine vitamine? 

Legumele şi fructele îngheţate sunt congelate la doar câteva ore după ce au fost culese. Acest lucru le permite să-şi păstreze toate substanţele nutritive. Este bine să consumi fructele şi legume în stare proaspătă,dar în extrasezon poţi opta oricând pentru cele congelate.

 Organismul are nevoie de detoxificare 

Acest mit este este cât se poate de neadevărat.Organismul are un sistem propriu de eliminare a toxinelor din sânge,fără să fie nevoie să recurgi la pastile sau la sucuri.


Citeşte şi:

3 legume mai sănătoase atunci când sunt gătite

Mituri despre sucurile naturale


Trebuie să numeri caloriile ca să slăbeşti

Eşti mereu cu ochii pe etichetă să vezi câte calorii au produsele şi ai ajuns să-ţi calculezi gramele de carne şi de legume. Ei bine,ar trebui să renunţi la acest obicei,deoarece în timp ajunge să devină o obsesie. Fă în schimb mult sport,iar rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.

Dacă mănânci grăsimi te vei îngrăşa

Depinde de ce tip de grăsimi mănânci. Cele mononesaturate,nu doar că te vor ajuta să ajungi la silueta visată,dar te vor proteja şi de multe boli,cum sunt cele cardiovasculare. Grăsimile saturate în schimb sunt vinovate de apariţia colăceilor.

Sucurile îţi stimulează metabolismul

Deşi sunt sucurile sunt o sursă de vitamine,au foarte puţine proteine,şi de ele are nevoie metabolismul pentru a funcţiona corespunzător. Poţi bea sucurile,dar doar o dată pe zi şi în combinaţie cu iaurt grecesc.