Mitul 1. Ciocolata nu are beneficii pentru sănătate

Ciocolata este sursă bogată de antioxidanti, magneziu şi zinc, fosfat, calciu şi proteine care ajută la reducerea rezistenţei la insulină. Doctorul nutriţionis Anju Sood din Bengaluru, India, spune că: ”Ciocolata neagră are beneficii pentru sănătate datorită antioxidanţilor”. Se pare că prin consumul de ciocolată neagră în mod moderat poţi menţine sub control tensiunea arterială şi, implicit, sănătatea inimii.

Mitul 2. Ciocolata provoacă acnee

Când vine vorba de sănătatea pielii, alimentaţia noastră joacă un rol major. Potrivit dr. Anju, ”ciocolata poate provoca acnee din cauza prezenţei conţinutului de grăsime în ea, dar nu întotdeauna, deoarece depinde foarte mult tipul de piele pe care-l ai”. Se crede că aportul ridicat de alimente grase pot provoca apariţia acneei.

Mitul 3. Ciocolata provoacă creşterea în greutate

Potrivit dr. Anju, "orice aliment consumat cu moderaţie nu va afecta sănătatea şi nici greutatea corporală. Este absolut normal să mănânci ciocolată atâta timp cât nu exagerezi”. Excesul de orice aliment procesat ar duce, oricum, la creşterea în greutate.

Mitul 4: Ciocolata provoacă durere de cap

Ciocolata este adesea văzută ca un vinovat pentru migrene şi dureri de cap; totuşi, diferite studii nu au găsit nicio legătură între cele două. Dr. Anju spune că: ”Nu există nicio legătură între cele două. Dacă eşti predispusă la durere de cap sau  migrenă, atunci ar putea fi declanşată de orice, nu neapărat de ciocolată”. Pe tine te-a durut capul după ce ai mâncat ciocolată?

Mitul 5: Ciocolata albă este ciocolată

Ciocolata albă nu este cu adevărat ciocolată. Se ştie că aceasta este preparată cu ajutorul untului de cacao, a laptelui şi a vaniliei.


Credit foto: www.shanettabrown.com