Partenerul ţi-e cel mai bun prieten

Îl iubeşti şi e una dintre cele mai importante persoane din viaţa ta. Totuşi,n-ar trebui să-ţi înlocuiască prietenele sau să faceţi totul împreună. Dacă v-aţi căsătorit nu înseamnă că sunteţi legaţi unul de altul. Este chiar indicat să vă păstraţi relaţiile de amiciţie,să vă sfătuiţi şi să vă distraţi şi cu alte persoane.

E minunat să aveţi pasiuni comune,însă nu trebuie să faceţi nimic doar de dragul celuilalt. Fiecare dintre voi ar trebui să aibă în continuare libertatea de a-şi petrece timpul liber nu doar alături de cel drag,ci şi în compania prietenilor sau făcând ce-i place.

Cuplurile fericite nu se ceartă

Toţi intrăm în căsnicie cu aşteptări,nevoi şi temeri diferite provenite din relaţiile anterioare sau din copilărie. E inevitabil să nu apară şi la voi neînţelegeri,dar certurile sunt chiar binevenite,contrar aparenţelor. Lipsa lor nu indică neapărat o relaţie de calitate,ci acumulare de frustrări,de compromisuri şi o lipsă a încrederii şi a intimităţii emoţionale.

Copiii vă unesc

Dacă vor apărea neînţelegeri,să nu crezi că un copil vă va readuce armonia. Iarăşi,nu trebuie să vă decideţi să deveniţi părinţi cedând la presiunile celor din jur sau pentru că acesta ar fi automat următorul pas de făcut.  Cel puţin în prima etapă,un copil mai degrabă vă pune la încercare relaţia decât s-o sudeze,mai ales în primele luni,când tu,ca mamă,vei fi concentrată mai mult pe îngrijirea celui mic şi mai puţin pe nevoile şi dorinţele partenerului.

În unele cazuri,şi viaţa sexuală se schimbă,relaţiile intimesunt mai rare sau nu mai au loc pentru o vreme,când ai nevoie să te refaci după naştere. Iată de ce e nevoie să vă clarificaţi neînţelegerile şi să aveţi o relaţie bună înainte de a aduce pe lume un copil!

Căsnicia e cheia fericirii

De mică ai visat la ziua nunţii ca la cea mai frumoasă zi din viaţă cu credinţa că alesul te va face fericită pe viaţă? De fapt,căsătoria nu-ţi poate da siguranţa că vei scăpa de neîmplinirile personale. Pe acestea le poţi rezolva numai tu.

Nu poţi pune pe umerii partenerului responsabilitatea fericirii proprii. E normal să ai aşteptări mari,însă el nu-ţi poate citi gândurile. De aceea,nu trebuie să laşi nemulţumirile să se strângă. Spune-i mereu ce ai pe suflet şi îndeamnă-l să facă la fel,altfel vă vor săpa încet relaţia.

Se mai pot face schimbări din mers

În ciuda dorinţei tale de a-l face să fie aşa cum îţi doreşti,cel cu care te decizi să te măriţi nu-şi va modifica felul de-a fi. Dacă te-a înşelat vreodată sau şi-a pierdut cumpătul şi te-a bruscat,sunt foarte mari riscurile să ai o căsnicienefericită alături de el.

Pot fi deşarte aşteptările ca el să se schimbe după căsătorie,prin urmare gândeşte-te bine alături de cine porneşti la drum ca să construieşti o familie nouă. În general,e bine să fii împăcată cu defectele lui şi să le cunoşti pe cât posibil înainte de a face marele pas. Dacă-l iubeşti şi eşti gata să-i fii soţie înseamnă că te-ai îndrăgostit de omul care este,cu bune şi cu rele.