„Vinul după bere...”

 

Ştii vorba aceea,„Vinul după bere e-o plăcere/Berea după vin e un chin”? Ei bine,nimic mai adevărat. Alcoolul e alcool,indiferent că bei doar un tip de băuturăsau amesteci mai multe tipuri. Nu ordinea în care bei băuturile îţi dă dureri de cap,ci cantitatea...

 

 

Beţia nu poate fi prevenită

 

Mulţi cred că beţia şi mahmureala pot fi prevenite dacă,după ce au consumat băuturi alcoolice,beau repede o cafeasau multă apă. Ei,bine,nu ajută!

 

 

Mahmureala trece... în timp

 

Mahmureala nu trece nici cu supliment de cafea,nici cu aspirină. Timpul necesar organismului pentru a procesa excesul de alcool depinde de la persoană la persoană-şi creşte pe măsură ce înaintezi în vârstă.

 

 

Dacă bei mult,eşti alcoolică-sau nu

 

Nu există o limită cantitativă a consumului de băuturi alcoolice,de la care te poţi numi alcoolic. Cei care beau cantităţi mici de alcool,dar în mod constant,pot fi consideraţi şi ei alcoolici. De fapt,alcoolicul se defineşte ţinând cont de relaţia de dependenţă pe care o dezvoltă în raport cu „paharul”.

 

 

Are efect diuretic

 

Alcoolul are efect diuretic,adică te face să te duci mai des la toaletă. Şi nu e doar din cauza faptului că bei lichid,ci şi pentru că alcoolul are scade secreţia hormonului care reglează nevoia de a mere la toaletă.