1. Săpunul îţi usucă tenul

Unele formule noi de săpunuri sunt blânde şi conţin ingrediente hidratante care nu usucă pielea. Poţi folosi atât pentru ten,cât şi pentru scalp un săpun vegetal,pentru a fi 100% sigură că nu rişti să ai pielea uscată.

2. Vârfurile firelor de păr despicate pot fi reparate

Singurul mod în care poţi avea un păr sănătos în cazul în care observi că ai vârfurile despicate este să mergi la coafor pentru o tunsoare nouă.

3. Exfolierea tenului îndepărtează acneea

Din păcate,o exfoliere viguroasă a tenului poate să facă mai mult rău pielii,pentru că stimulează eliminarea de sebum,ceea ce agravează problemele tenului.

4. Pasta de dinţi îndepărtează acneea

Într-adevăr,pasta de dinţi poate usca acneea,dar fluorul pe care-l conţine este posibil să-ţi irite pielea. Un remediu mai sigur ar fi să amesteci amidon de porumb cu puţină apă şi să tamponezi zona afectată de acnee,apoi să laşi amestecul să acţioneze peste noapte. Cel puţin aşa indică dermatologul Francesca Fusco,potrivit site-ului Totalbeauty.com.

5. Uleiurile sunt cele mai bune remedii de tratare a pielii uscate

Din păcate,uleiurile nu sunt de ajutor în lipsa folosirii unui exfoliant,care îndepărtează celulele moarte ale pielii. Uleiurile nu fac decât să hidrateze pielea moartă,care astupă porii,şi să ducă la apariţia acneei.