Mit 1:Cu cât te speli mai des,cu atât miroşi mai tare

 

E un neadevăr. Prin spălare,scade numărul bacteriilor de pe piele,deci scad mirosurile. Pe de altă parte,o igienă intimă excesivă perturbă flora vaginală,esenţială în lupta contra infecţiilor.

 

 

Mit 2: Părul de la subraţ creşte mirosul neplăcut

 

Afirmaţia e adevărată.  Firele de păr de la subraţ absorb mirosurile. Cu cât părul de la subraţ e mai des,cu atât mirosurile sunt mai persistente.

 

 

Mit 3:Transpiraţia miroase urât

 

Fals.Transpiraţia înseamnă,în principal,procesul de evaporare a sudorii compuse în special din apă sărată. Deci nu transpiraţia,în sine,nu miroase urât. Mirosurile respingătoare provin de la bacteriile care trăiesc şi se acumulează sub piele,şi al căror număr e mai mare la subţioarăşi în zona inghinală.

 

 

Mit 4:Deodorantele opresc mirosurile

 

Adevărat. Aceste produse de îngrijire astupă porii pielii cu ajutorul diverselor săruri din compoziţia lor. Neutralizează bacteriile prin intermediul alcoolului pe care-l conţin şi acoperă mirosurile cu parfum.

 

 

Mit 5:Mirosurile puternice sunt semn de boală

 

Afirmaţia e adevărată. Ciupercile,care se pot instala în zonelecalde şi umede ale corpului – la subţioară,spre exemplu – pot produce mirosuri caracteristice,neplăcute.