Despre orgasm se spun foarte multe. O parte dintre acestea sunt neadevărate. Află care dintre acestea sunt greşite,pentru a fi împlinită pe plan sexual.

Mit:Ai nevoie de stimularea clitorisului pentru a ajunge la orgasm

Clitorisul este zona cu cele mai multe terminaţii nervoase din organsim. Specialiştii spun că stimularea clitorisului ajută la obţinerea orgasmului,dar asta nu înseamnă că nu sunt alte modalităţi de a atinge punctul culminat.Orgasmul feminin poate îmbrăca diverse forme. Unul dintre acestea este orgasmul vaginal, când se atinge punctul G.

Mit:Trebuie să aveţi parte de orgasme simultan

Nu se poate ca de fiecare dată când întreţii relaţii intime cu partenerul să aveţi orgasme în acelaşi timp.  Specialiştii spun că situaţiile în care ambii parteneri au orgasm simulat sunt foarte rare,iar dacă acest lucru nu se întâmplă,nu e motiv de îngrijorare.


Citeşte şi:

Greşeli pe care le faci în timpul unei partide de sex

Ce spun fanteziile sexuale despre tine?


Mit:Bărbaţii nu pot avea orgasm multiplu

Este adevărat că bărbaţii au limitări fizice atunci când vine vorba de ejaculare,dar asta nu înseamnă că nu pot avea momente repetate de excitare,la fel ca şi tine. Trucul este să-l aduci de mai multe ori aproape de a atinge punctul culminant,înainte de a ejacula. În plus,sunt bărbaţi care,după o perioadă refractară scurtă pot să atingă din nou orgasmul.

Mit:Este vina partenerului dacă nu ai orgasm

Sunt femei care dau vina pe iubitul lor că ele nu reuşesc să atingă punctul culminant. Specialiştii spun că femeile sunt responsabile,la fel ca şi bărbaţii şi că sexul este o experienţă comună. De aceea,este important să discutaţi despre ce vă place şi să puneţi apoi în practică cele vorbite.

Mit:Sexul nu este reuşit fără orgasm

Dacă mergi cu această premisă sau dacă te gândeşti în timpul sexului că trebuie să ai orgasm,rişti să nu reuşeşti să atingi punctual culminant. Uită de orgasm şi vei vedea că te vei simţi minunat în timpul sexului.