Legarea părului în coadă de cal poate duce la căderea podoabei capilare

Orice coafură care provoacă tensiune la nivelul scalpului prin tragerea părului de la rădăcină poate duce la căderea iremediabilă a părului,ceea ce înseamnă că acesta nu va mai creşte niciodată la loc.  De aceea ar trebui să optezi pentru un look lejer,fără elastice prea rigide sau cozi prea strânse.

Frecarea la ochi provoacă riduri

Nu frecarea ochilor,în sine,duce la apariţia ridurilor,ci mişcarea de tragere care determină pielea să se subţieze,mai ales că aceasta este foarte delicată în zona ochilor. Asta duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Nu se întâmplă nimic dacă te freci o dată la ochi,doar să nu faci un obicei din asta.

Clătirea pletelor cu bere fortifică firul de păr

Orzul şi hameiul folosite pentru fabricarea berii sunt bogate în vitamine şi proteine,ceea ce întăreşte firul de păr,făcându-l,totodată,mai strălucitor. Alcoolul acţionează ca un agent de curăţare. De altfel,berea dă volum părului,iar asta o face să fie soluţia cea mai bună şi mai ieftină de curăţarea a scalpului.

Anumite alimente pot provoca sau agrava acneea

O dietă plină de alimente grase şi ciocolată a fost catalogată în timp ca fiind cauza principalăa apariţiei acneei,ceea ce nu este neapărat adevărat. Adevărul este că nu există o listă definitivă dovedită de alimente care dăunează tenului. Dar,pentru că trupul fiecăreia reactioneaza diferit la diverse produse alimentare,ceva ce mănânci ar putea fi de vină pentru imperfecţiunile tenului tău. Ţine evidenţa dietei şi fii atentă atunci când mănânci la ceea ce poate provoca apariţia iritaţiilorsau a coşuri.

Balsamul de buze dă dependenţă

Ca oricare alte produse de îngrijire,balsamul de buze conţine mai multe ingrediente menite să rezolve o anumită problemă. De aceea,pe moment,buzele tale vor fi mai catifelate,în timp ce,în realitate,acestea nu fac decât să usuce buzele,obligându-te să foloseşti şi mai mult produs,iar asta duce la dependenţă.

Dacă vrei o soluţie naturală,poţi opta pentru untul de shea sau pentru vaselină.