Deşi ţi se pare că e doar o lozincă,consumul de alcool poate afecta serios nu doar modul în care arăţi,dar şi buna funcţionare a organismului.

 

 

Alcoolul dă infertilitate

 

Dacă aştepţi un copil,trebuie să renunţi la băuturile alcoolice – dar ai face bine să renunţi şi dacă vrei să rămâi însărcinată. Studiile arată că femeile care beau mai mult de 2 pahare pe zi prezintă un risc de scădere a fertilităţii cu 60 de procente.

 

 

Alcoolul scade imunitatea

 

Consumul moderat de alcool,respectiv de vin,poate avea efecte stimulatoare asupra imuităţii. Dincolo de asta,însă,când abuzezi de băuturile alcoolice,suprimi capacitatea organismului de a combate diversele boli. E suficientă o singură noapte de băut la greu pentru ca sistemul tău imunitar să se resimtă puternic.

 

 

Alcoolul creşte riscul de cancer

 

Cancerul de ficat,de gât,de esofag,de colon şi de sân – toate sunt legate de consumule de alcool. E posibil ca şi cancerul pancreatic să aibe aceeaşi cauză. Chiar şi consumul moderat e riscant,spun studiile.

 

 

Alcool te îmbătrâneşte

 

Consumul de alcool deshidratează,ceea ce duce la uscăciunea tegumentelor şi deci la îmbătrânire prematură a pielii. Din cauza alcoolului,organismul pierde vitamina A,care ajută la regenerarea celulară – ceea ce iarăşi contribuie la aspectul îmbătrânit al pielii.

 

 

Alcoolul dă probleme cardiovasculare

 

Alcoolul are un impact puternic asupra sistemului cardiovascular. Statisticile arată că persoanele care beau mult suferă de mai multe infarcturi decât cei ce nu beau,şi prezintă risc mai mare de hipertensiune arterială. De asemenea,ei prezintă concentraţii mari de colesterol.