În timp ce vergeturile nu pot fi clasificate ca o boală de piele,ele nu sunt iubite şi nicio femeie nu doreşte să le aibă pe corp. Dar,din fericire,există mai multe moduri prin care pot fi combătute.

Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale cu care le poţi elimina:

1. Aloe vrea

Aloe vera este cea mai eficientă şi utilă când vine vorba de eliminarea vergeturilor de pe piele. Datorită proprietăţilor şi componentelor active pe care le deţine,aloe vera este perfectă pentru combaterea acestor linii de pe piele.

Cea mai simplă metodă este frecarea părţilor afectate ale pielii cu aloe,timp de câteva minute,apoi să clăteşti cu apă caldă. Totodată,poţi amesteca gel de aloe vera cu 10 capsule de ulei de vitamina E şi 5 de vitamina A. Aplică amestecul pe zona afectată şi masează până este complet absorbit. Aplică acest mic tratament în fiecare zi,iar după un anumit timp,vei observa că vergeturile vor începe să dispară. Trebuie să continui să aplici până ajungi la rezultatele dorite.

2. Apa

O să fii uimită de puterile apei. Dacă corpul este hidratat mereu,ajuţi la menţinerea la distanţă a acestei probleme a pielii. În plus,atunci când pielea este hidratată,detoxificată,ea devine mai elastică.

Bea până la 10 pahare cu apă pe zi pentru a menţine pielea hidratată. Aceasta va ajuta la menţinerea elasticităţii pielii,în timp ce cafeaua şi ceaiul duc la deshidratare,ceea ce aduce la apariţia vergeturilor.  

3. Zahărul

Eşti surprinsă să vezi zahărul pe această listă ca metodă care ajută la combaterea vergeturilor? Zahărul alb natural este una dintre metodele cele mai bune pentru reducerea vergeturilor. Exfoliază pielea cu zahăr.  

Pune într-un vas două linguri de zahăr cu alte două linguri de ulei de migdale şi puţin suc de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele şi aplică pasta obţinută pe zona cu vergeturi şi las-o să acţioneze 10 minute. Repetă acest tratament în fiecare zi,timp de o lună. O să fii uimită de rezultate.

4. Uleiul de măsline

Acest ulei conţine importante elemente nutritive şi este bogat în antioxidanţi,care ajută la repararea daunelor produse în piele,aşa cum sunt vergeturile. Aplică acest tratament în special seara,lăsându-l să acţioneze peste noapte. Astfel te vei bucura de cele mai bune rezultate.

Masează zona afectată cu ulei de măsline,fiind cel care va stimula circulaţia sângelui şi va reduce vergeturile. Lasă-l să acţioneze o oră pentru a putea fi absorbite de piele vitaminele A,D şi E,care sunt prezente în ulei.

5. Sucul de cartofi

În acest suc se găsesc vitamine şi minerale care ajută la regenerarea celulelor pielii. Decojeşte un cartof,pe care apoi îl feliezi. După care,aplici feliile pe zonele afectate şi le laşi să acţioneze 10 minute. Asigură-te că sucul din cartof acoperă pielea afectată,care trebuie lăsat să se usuce înainte de a clăti cu apă caldă.

Poţi alege oricare dintre aceste metode pentru a combate vergeturile de pe piele în cel mai scurt timp. Nu uita că,pierderea sau creşterea în greutate,într-o periodă scurtă de timp este principala cauză a acestor semne.