5 moduri simple să-ţi stimulezi ficatul

1 69069 original jpg jpeg

Stilul de viaţă actual, poluarea, aditivii alimentari – toate îngreunează activitatea ficatului şi conduc la boli ca alergiile, oboseală cronică, depresie, migrenă, hepatită. Cu o dietă potrivită şi cu remedii natural îl poţi ajuta să se regenereze.

Seminţele de in îi cresc eficienţa

Două linguriţe de seminţe de in măcinate sunt de ajuns în fiecare zi pentru a stimula ficatul să funcţioneze mai bine,mai ales în ceea ce priveşte funcţiile de inactivare şi de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul şi testosteronul. Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la apariţia sindromului premenstrual,fibromului uterin,chisturilor ovariene,tumorilor de sân.

Verdeţurile de primăvară îl curăţă

Legumele verzi şi verdeţurile ca spanacul,urzicile,salata,usturoiul şi ceapa verde,untişorul,ştevia influenţează pozitiv funcţionarea ficatului. Clorofila care le dă şi culoarea verde curăţă ficatul.

Ceaiurile din plante regenerează celulele hepatice

Sunt multe plante care au darul de a întări ficatul. De pildă armurariul,rădăcina de păpădie,verbina,anghinarea,pelinul,rozmarinul. Acesta din urmă stimulează secreţia de bilă şi uşurează procesul digestiv. Armurariul acţioneză ca antioxidant,detoxifică ficatul,regenerează celulele hepatice. Păpădia e utilă în hepatită şi previne formare calculilor biliari.Ţine cure de 2-3 luni,timp în care bei între mese 2-3 ceaiuri pe zi. O infuzie o prepare uşor,punând o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. După 15 minute,strecori ceaiul şi-l consume călduţ.

Lecitina previne ficatul gras

De ajutor în metabilizarea grăsimilor,lecitina reduce colesterolul rău şi preîntâmpină apariţia depozitelor de grăsime în jurul ficatului,mulţumită acizilor esenţiali pe care-i conferă. Laptele de soia şi ouăle conţin lecitină. O alternativă este lecitina sub formă de capsule.

Usturoiul şi ceapa îi stimulează activitatea

Mulţumită conţinutului ridicat de sulf,ceapaşi usturoiul cresc activitatea enzimatică,prin urmare curăţă şi ficatul. În lipsa sulfului,ficatul va face faţă mai greu toxinelor pe care trebuie să elimine din organism. Alte surse naturale de sulf sunt ouăle,carnea de peşte,varza,fasolea boabe,alimentele proteice în general.