O relaţie de lungă durată

În ciuda bucuriei de a avea un partener stabil,pe termen lung,o relaţie de lungă durată poate să aducă rutină în dormitor şi să te facă să vezi relaţia intimă ca pe o obligaţie. Odată ce apar copiii,e nevoie să uiţi pentru puţin timp de grijile pentru ei şi de nemulţumirile legate de modul în care arăţi,pentru a te putea bucura de relaxare în cuplu.

Reducerea preludiului

Pentru o femeie,cel puţin,scurtarea perioadei de preludiuduce în timp la pierderea apetitului sexual. Săruturile,mângâierile,tachinările sunt importante şi-i conferă relaxarea de care are nevoie,mai ales în zilele solicitante.

Dezechilibrul hormonal

Este o relaţie strânsă între nivelul de hormon testosteron şi dorinţa sexuală. Un nivel scăzut atrage declinul vieţii voastre sexuale. Se întâmplă mai ales la menopauză,dar şi după o naştere. În general,secreţia de testosteron scade la femei,după vârsta de 20 de ani. Terapia cu testosteron poate fi de ajutor în acest caz şi poate fi făcută la recomandarea ginecologului.

Mânia neexprimată

Dacă nu ştii cum să faci faţă furiei şi nu-ţi exprimi nemulţumirile în cuplu,ai de pierdut pe plan sexual,dorinţa se pierde. Refuzul relaţiilor intime devine un mod de răzbunare pe cel pe care eşti supărată. Pentru relaţia voastră de cuplu ar fi mai sănătos să discutaţi ceea ce vă deranjează înafara dormitorului,să vă eliberaţi de frustrări şi nemulţumiri,pentru a vă putea bucura unul de altul.

Pierderea conexiunii emoţionale

Nu doar la tine,ca femeie,poate apărea o scădere a libidoului din această cauză,ci şi în cazul lui. Explicaţia e simplă:la baza oricărei relaţii de cuplu adevărate stă iubirea. Odată ce ea dispare,se pierde şi pasiunea. E dificil şi să deschizi subiectul pentru că nu vrei să-l răneşti pe celălalt,nu vrei să fii judecat.