Banii

Este unul dintre principalele motive de ceartă deoarece veniturile ar trebui să fie la comun, iar dacă unul dintre parteneri este mai cheltuitor decât celălalt, el poate face o gaură deloc de neglijat în bugetul cuplului. De obicei, femeia tinde să fie mai puţin grijulie când vine vorba de bani şi să cheltuiască pe haine, accesorii şi produse cosmetice. Pentru a împiedica o astfel de situaţie, e bine să aveţi un buget comun, în care să puneţi amândoi bani, dar şi unul separat, din care ştiţi că puteţi lua la nevoie.

Intimitatea

Dacă tu şi partenerul tău locuiţi împreună de multă vreme, s-ar putea să nu vă mai simţiţi la fel de atraşi unul de celălalt când vine vorba de sex, motiv pentru care preferaţi să vă distanţaţi. În timp, acest lucru duce la despărţire sau la dorinţa de a căuta pe altcineva. Discutaţi orice problemă întâmpinaţi şi încercaţi, pe cât posibil, să nu neglijaţi momentele în doi. Nu ar strica să vă reamintiţi prima cină romantică sau prima noapte de iubire.

Timpul petrecut cu prietenii

Indiferent de stadiul relaţiei, e important şi sănătos pentru voi să vă acordaţi un timp liber, pe care să îl petreci alături de prieteni. Aşa cum tu ai nevoie de o ieşire la film sau la mall cu fetele, aşa şi el are nevoie de o întâlnire cu băieţii la un meci de fotbal sau într-un restaurant. Pentru ca relaţia să funcţioneze, încercaţi să vă înţelegeţi reciproc şi să vă acordaţi încredere.

Împărţirea responsabilităţilor

De regulă, femeia este cea care are grijă de casă şi de familie. În prezent, această concepţie nu mai e atât de valabilă deoarece şi bărbaţii pot avea responsabilităţi. E important să vă împărţiţi sarcinile, chiar dacă acest subiect se poate transforma într-o ceartă de zile mari. Cine duce gunoiul, cine spală vasele, cine scoate câinele la plimbare? Încercaţi să vă organizaţi şi să întocmiţi  o listă cu atribuţii egale pentru fiecare. Poate în timp, problema va deveni o reală plăcere.

Somnul la aceeaşi oră

Obişnuieşti să adormi devreme şi ai un program de odihnă pe care îl respecţi cu sfinţenie, iar partenerul tău nu îşi mai poate lua ochii din calculator sau televizor? Pregăteşte-te pentru o rundă zdravănă de discuţii aprinse! Chiar dacă pare infantil, acest lucru este mai mult decât serios, pentru că nu vă ajungeţi să nu vă mai respectaţi reciproc. Dacă lui nu îi place să adoarmă devreme, încearcă să faci tu un compromis şi să adormi mai târziu, însă să vă stabiliţi o oră comună la care să vă puteţi odihni.


Sursă foto: www.pinterest.com