Stresul

Mai multe tipuri de hormoni au legătură cu stresulşi creşterea în greutate. Unul dintre ele este serotonina,un hormon al cărui nivel scade atunci când suntem stresaţi. Scăderea serotoninei poate creşte pofta zahăr şi carbohidraţi,ceea ce duce la cresterea în greutate. Celălalt hormon este cortizolul,hormonul stresului. Nivelul ridicat de cortizol este asociat cu acumularea de grăsime pe burtă.

Toxinele din mediu

Prezenţa toxinelor din mediul înconjurător este omniprezent în societatea noastră. Unele dintre acestea au un impact negativ asupra funcţiei hormonilor şi pot contribui la creşterea în greutate. Asta nu înseamnă că nu poţi reduce expunerea prin alegerea alimentelor organice,filtrarea apei,evitarea materiale plastice (de exemplu,cele care conţin BPA,ftalaţi).

Alergiile alimentare şi sensibilitatea

Mulţi oameni au alergii alimentare sau sensibilităţi şi nu-şi dau seama de asta. Atunci când ei continuă să mănânce alimente pe care nu le pot tolera sau sunt sensibile la acestea,apar inflamaţiile ce duce la rezistenţă la insulină şi niveluri crescute de insulină. Aceasta,la rândul lor,determină apariţia colăceilor de pe abdomen.

Îndulcitorii artificiali

Nu numai că îndulcitorii artificiali sunt asociaţi cu probleme de sănătate,inclusiv reacţii alergice şi sensibilitate,ei lucrează împotriva eforturilor în pierderea în greutate. Cercetările arată că,utilizarea de îndulcitori artificiali pot contribui la creşterea în greutate,mai degraba decât pierderea kilogramelor nedorite.

Anumite medicamente

Foarte multe medicamente au ca efecte adverse posibilitatea creşterii în greutate. Printre aceste pastile se numără antidepresivele,antihipertensivele,medicamente pentru diabetici,steroizi.