Dacă răspunsul tău este nu,te las să descoperi în continuare alte motive pentru care treburile casnice n-ar trebui considerate o corvoadă!

1. Îţi dă un sentiment de împlinire

După ce-ţi pui lucrurile în ordine,rezultatele se văd imediat,ceea ce-ţi dă o stare de bine. Satisfacţia vine şi din faptul că simţi că deţii controlul asupra lucrurilor.

Finalizarea curăţeniei îţi aduce un motiv în plus să prinzi încredere în tine că poţi face mai mult pentru a te dezvolta personal şi profesional.

2. Te calmează

Poate nu ţi-ai dat seama,dar curăţenia are şi rol terapeutic. Prin aranjarea lucrurilor care te înconjoară,îţi pui în ordine şi gândurile,îţi regăseşti liniştea,iar văzând la final că toate sunt aşezate,vei deveni mai sigură că tot ce poate te frământa până atunci se va aranja şi că vei găsi o rezolvare.

3. Îţi diminuezi stresul zilnic

Când ai o problemă care te presează sau te simţi stresată,începe prin a-ţi aranja lucrurile în casă sau la birou şi vei vedea că este o metodă bună de a alunga neliniştile,de a-ţi distrage atenţia de la griji şi de a-ţi calma mintea.

4. Este o formă de meditaţie

Dacă nu te numeri printre cele cărora le place să se ocupe de curăţenie,n-ar fi rău să iei în considerare că treburile casnice sunt o modalitate de relaxare. În timp ce pui hainele la spălat,speli vasele sau ştergi praful poţi să asculţi muzica ta preferată,să meditezi sau să te rogi.

5. Te ajută să simţi că deţii controlul

Treci printr-o perioadă în care ţi se pare că lucrurile au luat-o razna şi nu mai poţi controla lucrurile astfel încât să fii din nou mulţumită de tine? O curăţenie generală va suplini lipsa de control pe care o resimţi şi-ţi va da vreme să te gândeşti la soluţii de ieşire din situaţia în care te găseşti.