Depresia

Dacă partenerul tău e depresiv, nu te aştepta să sară pe tine şi să îşi dorească să petreceţi momente intime de neuitat. O persoană depresivă nu va face decât să se închidă în sine, să nu vorbească şi să se lase acaparată de tristeţe. Schimbările de comportament pot fi bruşte, aşa că e bine să te înarmezi cu răbdare şi să îi demonstrezi că eşti alături de el. Încearcă să îi arăţi partea plină a paharului şi să îi distragi atenţia de la lucrurile care îi provoacă suferinţă.

Stresul de la birou

Dacă munceşte mult, un bărbat va deveni din în ce mai stresat, pe măsură ce înaintează în vârstă. Problemele cotidiene îşi vor pune amprenta şi pe viaţa sexuală, motiv pentru care e bine să mai ia o pauză. Dacă simţi că lucrurile nu merg aşa cum trebuie între voi, fii tu cea care ia iniţiativa. Încearcă să îl faci să se relaxeze atunci când ajunge obosit de la serviciu. Poate un masaj, o baie odihnitoare, cu aromaterapie sau o simplă plimbare romantică în aer liber. Ai fi surprinsă să vezi cât de bine va acţiona.

Oboseala cronică

Nu numai depresia şi stresul pot fi cauzele lipsei de dorinţă sexuală, ci şi oboseala cronică. Aceasta se manifestă exact ca o boală, care afectează întreg organismul. Nu numai că nu va mai fi în stare să se aprindă, dar nu se va putea mişca în pat, în aşa fel încât să te facă să te simţi în al nouălea cer. Oferă-i răgaz şi lasă-l să îşi reîncarce bateriile. Sexul de dimineaţă poate fi de o mie de ori mai bun!

Are probleme cu erecţia

Problemele erectile se agravează o dată cu vârsta, motiv pentru care e necesar ca partenerul tău să îşi facă un control regulat şi să vadă dacă suferă sau nu de acest tip de afecţiune. Ejacularea precoce poate fi o cauză care îl determină să îşi rărească, ba chiar să îşi întrerupă viaţa sexuală.

Nivelul scăzut de testosteron

După 40 de ani, nivelul testosteronului este în continuă scădere, aşa că nu te aştepta ca partenerul tău să se mai comporte în pat ca la 20 de ani. E bine să consulte un medic şi să afle mai multe despre activitatea lui sexuală, după care ar putea să evite anumite alimente, care îi fac şi mai rău. Printre ele se numără soia, alcoolul, sarea, zahărul şi grăsimile.

Sursă foto: www.besthealthmag.ca