Există mai multe motive pentru care oamenii se simt blocaţi la locul de muncă:

Te simţi mult prea confortabilă

Nu este nicio problemă dacă lista de sarcini pentru această zi a fost lungă de două pagini - aţi rezolvat  deja totul şi ai avut timp să ieşi şi la o cafea, să îţi faci planurile de weekend şi să vorbeşti cu cea mai bună prietenă. Poţi da vina pentru abilităţile de gestionare a timpului sau pentru cei cinci ani de experienţă, dar eşti foarte eficient la locul de muncă. Atunci, care este singura ta nemulţumire? Confortabilitatea tinde să ducă la nemulţumire. Aşadar, caută modalităţi prin care să creşti şi ia în considerare alte activităţi.

Aptitudinile tale nu sunt la zi

Chiar dacă abilităţile tale ţi-au adus acest loc de muncă, dorinţa ta de a învăţa ceva nou este aceea de a creşte. În timp ce nu trebuie să fii eficient în fiecare program creativ şi fluent în două limbi, este o idee bună să faci mai multe cercetări în domeiul de lucru şi să descoperi care programe şi abilităţi pe care le poţi învăţa spre ajutorul tău. Prin hotărârea de a rămâne la curent cu noutăţile din domeniul tău, vei deschide noi oportunităţi la locul de muncă şi vor apărea noi şanse.

Nu te simţi conectată la companie sau la echipa de lucru

Uneori nu e ceea ce faci, ci cum te simţi când o faci. Indiferent dacă eşti un inginer sau un antreprenor, există un sentiment de mândrie care vine cu găsirea scopului, fiind apreciat pentru aceasta. Mulţi dintr noi nu suntem motivaţi la locul de mucă, pentru că lipseşte pasiunea pentru munca depusă. Deşi este posibil să nu ai locul de muncă visat (încă), reaminteşte-ţi că trebuie să începi de undeva. Pe măsură ce vei continua căutarea, schimbă-ţi modul de gândire, vorbeşte cu colegii şi învaţă zilnic câte ceva despre activităţile curente, care te pot ajuta să prosperi pe viitor.

Aştepţi momentul potrivit pentru a pleca

Ideea timpului potrivit este o explicaţie populară care alimentează scuzele noastre şi ne mângâie temerile. Momentul potrivit este când decizi că este. Indiferent de ce te opreşte să părăseşti un mediu de lucru de care nu mai eşti mulţumită, de tine depinde să faci pasul cel mare şi să iei în considerare motivul real pentru care eziţi. Odată ce ai găsit răspunsul la întrebările tale, alege unde vrei să mergi. În cele din urmă, viaţa nu este menită să se stabilească şi nici tu nu eşti.

Nu ştii încă ce îţi doreşti

În acest moment, ştii că vei căuta un loc de muncă potrivit pentru tine, dar nu ai idee care ar fi acela. Fă-ţi un plan solid, descoperă hobbu-uri noi, întâlneşte noi oameni din diverse domenii şi fii deschisă la diferite cariere. Cine eşti, este deja cel mai mare avantaj şi abilitatea de a descoperi locuri de muncă compatibile cu ce ştii să faci. Acesta este modul în care vei deveni profesionistă.

Credit foto: www.netdoctor.co.uk