Starea cu care te trezeşti poate fi afectată de mai multe lucruri,precum ce ai mâncat sau băut cu o seară înainte,dar şi de lucrurile la care te-ai gândit înainte de culcare.

Iată care sunt motivele pentru care dimineaţa te trezeşti morocănoasă:

1. Nu dormi bine pe timpul nopţii

Atunci când te trezeşti cu o durere eşti morocănoasă toată ziua. Din moment ce petreci 6-8 ore pe noapte în pat,este important ca salteaua să fie bună şi perna să nu ţină gâtul într-o poziţie dificilă,ci să dormi în poziţia corectă toată noaptea.

Milioane de oameni se trezesc morocănoşi din cauza durerilor de şold,spate,gât,sau chiar durerilor de la nivelul maxilarului. Pentru că,atunci când dormi pe o parte,presiunea se lasă asupra şoldului,care provoacă durere.

2. Dacă bei alcool înainte de culcare

Un pahar de vin înainte de culcare nu te afectează,nu-i aşa? Dar ar putea fi motivul pentru care te trezeşti morocănoasă,potrivit unui studiu australian. Cu toate că alcoolul te ajută să adormi mai repede,efectul acestuia asupra somnului este negativ,iar dimineaţa nu te vei simţi foarte bine. Evită alcoolul seara,pentru a avea o stare bună dimineaţa.

3. Nu mănânci micul dejun

Cu siguranţă ai mai auzit asta,dar mâncarea micului dejun poate îmbunătăţi cu siguranţă nivelul de entuziasm cu care te trezeşti. Cercetătorii de la Universitatea Northumbria au studiat relaţia dintre starea de spirit pe care o au oamenii dimineaţadupă ce mănâncă micul dejun şi exerciţiile fizice,şi au constat că mâncatul de dimineaţă chiar îmbunătăţeşte starea de spirit.

4. Lipsa de exerciţiu

Cercetătorii de la Universitatea Northumbria au studiat şi legătura dintre exerciţiile fizice şi starea de spirit pe care o au oamenii dimineaţa. Aceştia au constat că antrenamentul ajută la îmbunătăţirea stării de spirit,dar are efect şi asupra capacităţii de concentrare până la micul dejun din următoarea zi. În plus,ca gustare după finalizarea exerciţiilor este recomandat un pahar cu lapte de migdale.  

5. Este genetic

Persoanele la care starea de dispoziţie variază dimineaţa şi este genetic,suferă de cicluri de somn neregulate. Cercetătorii au descoperit că această modificare este prezentă la oamenii care au nivelul scăzut de melatonină,care ajută la reglarea somnului.