E un sport sigur

Comparativ cu alte sporturi, tenisul este un sport sigur, în care riscurile de a te răni sunt mai mici. Desigur, la fel ca înainte de orice alt efort fizic, ai nevoie de încălzire, trebuie să ştii cum să efectuezi mişcările corect etc., iar pentru acest lucru, măcar în primă fază, ai nevoie de un antrenor.

E un mod bun de a scăpa de stres

După o zi încărcată şi grea, tenisul poate fi cel mai bun mod pentru tine de a te elibera de stres şi de tensiunea acumulată pe perioada întregii zile.

Depui un efort fizic intens

Foarte multe sporturi te solicită din punct de vedere fizic, dar puţine te ajută să te şi distrezi în acest timp. Tenisul îţi solicită toţi muşchii corpului şi îţi dezvoltă viteza de reacţie.

E accesibil

Practicat la nivel profesionist, tenisul este un sport costisitor. Practicat ca hobby şi ca antrenament fizic, nu ai nevoie decât de rachete şi ehipament şi îţi poţi exersa mişcările oriunde, nu trebuie să-ţi faci abonament la o sală.

Poate fi practicat la orice vârstă

Indiferent de ce vârstă ai, nu e niciodată prea târziu ca să joci tenis. Acest sport e recomandat atât copiilor, cu vârste de peste 3 ani, cât şi adulţilor, indiferent de vârstă. E un mod excelent de a face mişcare şi de a socializa!

Sursa foto: nccspa.com