Ai pierdut excesiv în greutate

 

Dacă ai ţinut diete severe,ai făcut „foamea” cu intenţia de a scăpa de kilogrameleîn plus sau ţi-ai petrecut ore întregi la sală – toate acestea îţi pot deregla ciclul menstrual. Organismul tău împiedică ovulaţia în situaţii de efort extrem,psihic sau fizic.

 

 

Eşti stresată

 

Un eveniment major în viaţa ta poate duce la aşa numita amenoree hipotalamică (absenţă fiziologică a ciclului menstrual). Hipotalamusul este acea regiune a creierului unde e controlată secreţia multor hormoni-şi este adesea afectat de stres. Deci,dacă în familie sau în viaţa personală se întâmplă ceva serios – despărţiri,deces şamd – asta te afectează şi pe plan fizic.

 

 

Tiroida îţi face figuri

 

Tiroida este glanda care controlează metabolismul şi are legături cu o mulţime de organe din corp. Prin urmare,orice afecţiune tiroidiană poate avea implicaţii asupra ciclului tău menstrual.

 

 

Eşti la menopauză prematură

 

Menopauza prematură,alături de diverse simptome binecunoscute – bufeuri,transpiraţii nocturne,uscăciune vaginală – poate duce şi la întârzierea menstruaţiei.

 

 

Suferi de simptomul ovarelor polichistice

 

Simptomul ovarelor polichisticese manifestă ca un dezechilibru hormonal care duce la lipsa ovulaţiei şi la secreţii insuficiente de estrogen,progesteron şi testosteron. Iar asta duce,printre altele,şi la dereglări ale menstruaţiei.