1. Vaginul va fi mai sănătos

Cercetătorii de la Universitatea din California susţin că lenjeria intimă favorizează apariţia unor bacterii. Dacă renunţi la lenjeria întimă, vaginul se va aerisi şi bacteriile nu îşi vor mai face simţită prezenţa.

2. Rămâi uşor însărcinată

Conform unui studiu făcut de finlandezi, dacă testiculele bărbaţilor sunt prea calde, calitatea spermei are de suferit. Urologul Brian Steixner din Atlanta susţine că dormitul în lenjerie măreşte posibilitatea de iritaţie sau infecţie în zona genitală. Este un semn de infertilitate. E indicat ca şi partenerul tău să doarmă fără lenjerie intimă.

3. Pielea va arăta mai bine

O saltea de calitate, fără materiale artificiale, ajută circulaţia să fie mai bună. Lenjeria intimă de calitate şi o saltea bună ajută pielea să se regenereze şi să respire. Nivelul de colagen creşte în timpul nopţii, iar pielea capătă o strălucire aparte dimineaţa.

4. Slăbeşti repede

Corpul uman are două tipuri de grăsime: albă şi maro. Cea maro generează căldură şi ajută la arderea caloriilor în timpul nopţii. Studiul a fost realizat în 2014, pe 5 bărbaţi. Au dormit într-un dormitor cu temperaturi variabile şi cel cu temperatura mai scăzută a slăbit. O temperatură scăzută stimulează arderile caloriilor cu 30%.

5. Te odihneşti mai bine

Oamenii au tendinţa de a se odihni mai bine când temperatura este mai scăzută. Temperatura corpului se schimbă în timpul somnului, nivelul de cortizol scade, iar cel al melatoninei creşte. De aceea când ţi-e cald nu poţi să dormi.

Pe scurt, cel mai bine este să domi fără lenjerie intimă, iarna, dar mai ales vara.

Sursa: csid.ro