Beneficiile asociate zâmbetului sunt următoarele:

Reduce stresul

Când o persoană zâmbeşte, solicită anumiţi muşchi din corp care te fac să te simţi fericită. Mişcarea muşchilor faciali duce la eliberarea de endorfine - substanţe chimice de la nivelul creierului care declanşează un sentiment pozitiv. În plus, endorfinele scad nivelul de stres, ceea ce îmbunătăţeşte starea ta de spirit. Chiar dacă nu te simţi fericită, endorfinele îţi vor da această stare de bine. Aşadar, cu cât zâmbeşti mai mult şi stimulezi creierul să elibereze acest hormon, cu atât te vei simţi mai fericită.

Stimulează sistemul imunitar

Râsul şi zâmbetul stimulează eliberarea de serotonină. La fel ca şi în cazul endorfinelor, serotonina este un neurotransmiţător care contribuie la inducerea fericirii şi a stării de bine. serotonina are multe efecte pozitive, iar una dintre acestea este stimularea sistemului imunitar. Se pare că râsul şi zâmbetul sunt într-adevăr cel mai bun medicament!

Zâmbetul te face mai empatică

Un zâmbet sugerează că eşti empatică, frumoasă şi demnă de încredere. De fapt, zâmbetul arată pozitivitate în general. Psihologia a arătat că zâmbetul te face mai atractiv/ă pentru ceilalţi. Acest lucru se datorează faptului că un zâmbet este o expresie facială primitoare, care elimină tensiunea şi îi face pe oameni să se simtă confortabil unul cu celălalt. Oamenii sunt mai predispuşi să se împrietenească cu cineva pe care îl percep ca prietenos, iar un zâmbet este modul perfect de a demonstra acest lucru.

Protejează inima

Eliberarea de endorfine prin zâmbet creşte, de asemenea, fluxul sangvin şi scade tensiunea arterială. Acest lucru înseamnă că este redus riscul de boli cardiovasculare şi alte probleme legate de inimă. Alege să te simţi bine atât pe exterior, cât şi pe interior zâmbind.

Zâmbetul, semn universal al fericirii

Zâmbetul este unul dintre puţinele gesturi care înseamnă acelaşi lucru în toată lumea. Strângerea mâinii, îmbrăţişările şi semnul ok pot avea semnificaţii complet diferite în diferite ţări, însă sensul unui zâmbet este universal. Cum ar fi dacă am călători în toată lumea şi am comunica fericire prin zâmbet?


Credit foto: www.islandfamdental.com