5 motive să amenjezi casa în stil rustic

simeon stalpnicul png

Rememorezi cu plăcere vacanţele pe care le petreceai în copilărie la ţară şi imediat începi să simţi aerul curat al unui sat de munte? Apropie-te de natură, amenajând în stil rustic!

Aranjează-ţi interiorul casei în stilul locuinţelor de la ţară,aducând şi o parte din preferinţele personale. Stilul rustic este şi cel propus luna aceasta şi de kika-lider european în amenajări interioare. Iată ce te sfătuiesc specialiştii kika dacă ai optat pentru acest mod de amenajare a locuinţei!

1. Poţi să aduci ceva din personalitatea ta

Începe prin a folosi piese de mobilier din lemn natural şi materiale în culori calde,naturale. Apoi,reinterpretează-l în contemporan şi oferă-i amprenta ta. Vei avea intimitate,multă lumină,datorită combinaţiei de obiecte simple,care nu încarcă locuinţa. Spaţiul va fi fermecător,primitor,iar atmosfera,inevitabil,de vacanţă.

Mai citeşte şi:

Efecte decorative obţinute cu vopsele

Idei pentru decorarea dormitorului

Aşa alegi blatul de bucătărie!

2. Accesoriile în culori tari îţi redau buna dispoziţie

Creează mici contraste prin accesorii vii,colorate,în nuanţe de roşu sau verde,înflorate,cum ar fi feţe de masă din bumbac sau din in,brodate,pentru masa din living sau,de ce nu,suporturi pentru farfurii din materiale de asemenea naturale,de culoare roz prăfuit.

3. Ai ocazia să refoloseşti obiecte de decor dragi,din casa bunicii

Ca să acoperi scaunele din lemn,foloseşte perne moi,în culori bej nisipiu şi nu uita să acorzi o tuşă personală spaţiului prin accesoriile alese de tine:vaze din sticlă transparentă cu flori de câmp,o lampă care luminează încăperea discret seara,tablouri cu trandafiri,o oglindă cu aspect antichizat,prăfuit,o ladă de zestre perfectă pentru depozitarea diverselor lucruri sau pentru a fi folosită ca măsuţă de cafea.

4. Lemnul conferă intimitate locuinţei

În fiecare încăpere a casei optează pentru o podea tot din lemn,peste care poţi întinde un covor ţărănesc din bumbac sau lână fie poţi opta pentru un covor din blană naturală de oaie sau taur.

5. Îţi permite să recreezi bucătăria din verile copilăriei

Mobilierul de bucătărie,cu finisaje cât mai simple,trebuie să fie,înainte de toate,încăpător şi lăcuit astfel încât să reziste chiar şi în condiţiile normale de umezeală ale unei bucatării funcţionale. Aşadar,accesorizează locul pentru gătit cu produse care au patina timpului:o râşniţă veche de cafea sau de condimente,o vază cu flori de câmp,funii de usturoi,buchete de condimente frumos mirositoare,cum ar fi,de exemplu,cimbrul sau busuiocul. Pentru a menţine o atmosferă caldă,este recomandat ca vesela să fie simplă,de culoare albă,iar perdelele,cele care înfrumuseţează orice încăpere,să fie din ţesătură ţărănească.

Ai creat,astfel,o atmosferă intimă,primitoare. Cufundă-te în balansoarul confortabil,ca al bunicii,închide ochii şi relaxează-te în decorul cald al locuinţei tale! Fiecare zi este un nou motiv de bucurie!

Mai multe idei de amenajare în stil rustic găseşti în galeria foto de aici!