Ficatul tău produce mai mult glutation

Dacă mănânci câte un avocado în fiecare zi,ficatul tău va produce mai mult glutation,un antioxidant care ajută la buna funcţonare a metabolismului. Fructul de avocado conţine şi magneziu,un mineral care joacă un rol important în peste 300 de procese metabolice.
 

Asimilezi grăsimi mononestarutate

Un avocado oferă organismului în jur de 100 de calorii sub forma grăsimilor mononesaturate,care menţin ridicat nivelul energiei şi ajută metabolismul să funcţioneze la parametri normali. În plus,când corpul dispune de suficiente grăsimi «bune»,se intensifică procesul de ardere a depozitelor de grăsimi «rele» din corp.
 

Îţi oferă acizi graşi Omega-9

În compoziţia fructului de avocado se găsesc acizi graşi Omega-9. Aceştia joacă un rol important în normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Acizii graşi Omega-9 favorizează şi absorbţia vitaminelor şi a antioxidanţilor din compoziţia altor alimente pe care le consumi în mod constant.
 

Menţine senzaţia de saţietate

Dacă mănânci zilnic câte un avocado,îţi ţii sub control apetitul alimentar,deoarece acest fruct menţine ridicat nivelul de saţietate şi furnizează corpului substanţe nutritive care stimulează procesul de slăbire.
 

Ţine sub control nivelul insulinei

Un alt factor care afectează metabolismul este nivelul glucozei din sânge. Când există prea multe depozite de glucoză în ficat şi la nivelul ţesuturilor musculare,insulina le transportă către celulele de grăsime din corp. Acest lucru duce la scăderea nivelul de zahăr din sânge,fapt pentru care creşte brusc apetitul pentru alimente bogate în zaharuri. Din această cauză,procesul de ardere a grăsimilor este îngreunat.

Credit foto:www.healthyfoodhouse.com