Te privează de răceli

Sunt multe metode prin care poţi să-ţi creşti imunitateaîn mod natural. Poate nu te-ai gândit până acum,dar printre ele se numără şi… dragostea. Relaţiile intime zilnice cresc cu până la 30% nivelul de anticorpi,îndeosebi al imunoglobinei A,cunoscută ca IgA. Iată de ce te protejează de răceli şi gripe sau cel puţin le răresc,mai ales în sezonul rece.  

Îţi protejează inima de un atac de cord

Riscul unui atac de cord este mai scăzut în cazul femeilor care se bucură de relaţii intime de cel puţin trei ori pe săptămână. Un studiu al unor cercetători israelieni a demonstrat că ele au şanse cu 30% mai mici de a suferi de boli de inimă.

Întârzie îmbătrânirea

Nu doar femeile,ci şi bărbaţii în vârstă care aveau o viaţă sexuală activă par mai tineri decât o arată vârsta biologică. Pe lângă cantitatea,este important şi calitatea relaţiilor intime,pentru că secretul efectului antiîmbătrânire al sexului constă mai ales în faptul că partenerii se simt iubiţi,ceea ce le dă încredere unul în altul şi în ei înşişi,le alungă stările de anxietate şi stresul de zi cu zi.

Sporeşte fertilitatea

Dacă intenţionezi să rămâi însărcinată,află că o frecvenţă mai mare a actelor sexuale îmbunătăţeşte calitatea spermei. Mai mult,o cercetare a Societăţii Americane de Medicină Reproductivă a arătat că sexul zilnic pregăteşte sistemul imunitar al femeilor înainte de o sarcină.

Reduce intensitatea durerilor

Când o durere de cap te face nervoasă sau nu te lasă să adormi,nu e nevoie să iei un medicament. Află că un posibil remediu găseşti chiar în braţele partenerului. În timpul unui act sexual,creşte de circa cinci ori nivelul oxitocinei,substanţă eliberată la nivelul creierului cunoscută şi ca hormonul fericirii. Odată cu sporirea cantităţii de oxitocină durerea de cap scade şi chiar dispare în unele cazuri.