Te simţi stingheră într-o cameră plină cu străini

Să recunoaştem,pentru o persoană timidă,să fie într-o încăpere cu un grup de oameni noi este ultimul lucru pe care şi-l doresc. Ei bine,este ocazia perfectă să încerce să treacă peste timiditate.

În astfel de momente,este indicat să se gândească,de exemplu,la un cântăreţ celebru,care,dacă ar lăsa timiditea să-l copleşească,nu ar mai putea să-şi desfăşoare activitatea.

Eşti cea care ascultă problemele tuturor

Eşti genul de persoană tăcută,care observă totul în jurul ei. Îţi place să priveşti şi să vorbeşti cât mai puţin. De aceea,eşti persoana căreia îi place să asculte problemeleşi care are întotdeauna o soluţie.

Aşa că să nu te mire dacă la serviciu,dar şi prietenii îţi caută compania,pentru a-şi spune păsurile.


Mai citeşte şi:

Învaţă să flirtezi,chiar dacă eşti timidă

Ce faci când ai un copil timid?


Întâi gândeşti,apoi vorbeşti

Oamenii timizi sunt mai tăcuţi pentru că le ia mai mult timp să-şi adune ideile pentru a putea vorbi cu cineva nou,simt că niciodată nu au cuvintele la ei şi se tem să nu cumva să spună ceva greşit.

Te agită cuvintele”vorbeşte” şi ”fii mai deschisă”

Ţi s-a întâmplat,cu certitudine,să ţi se spună vorbeşte mai tare atunci când aveai de spus lecţia,la şcoală,sau de prezentat un proiect,la serviciu. Acest lucru poate fi extrem de neplăcut pentru un timid,mai ales că face deja un efort,ca să poată vorbi în faţa unei audienţe. Mai mult,o astfel de întrerupere bruscă îi poate face să-şi piardă idea.

Este bine să vorbească acasă,în faţa unei oglinzi.Şi cuvinte precum ”fii mai deschisă”,sau ”ce e aşa greu să vorbeşti în faţa unei mulţimi” îi pot face mai mult rău decât bine timidei.

Ştii că poţi fi un bun lider,dar trebuie să munceşti mult să dovedeşti asta

De multe ori,persoanele timide trebuie să facă de două ori mai mult efort,ca să reuşească să iasă din anonimat. Sunt oameni care tac şi fac,însă din cauza faptului că nu le place să iasă în evidenţă,pot fi mai greu observaţi.

De aceea,drumul către vârful piramidei este mai lung şi mai anevoios decât la celelalte persoane. Este bine să iasă din cochilie şi să-şi prezinte ideile.