1. Uscarea sau hidratarea exagerată a pielii

Îndepărtarea uleiurilor naturale ale pielii sau aplicarea unor creme hidratante care îngraşă prea mult pielea atrag apariţia acneei. Pare o idee bună să cureţi bine pielea,eliminând toate impurităţile şi sebumul,însă produsele care nu exfoliază cu blândeţe,săpunurile şi loţiunile tonice pe bază de alcool usucă pielea şi o impulsionează să producă mai mult sebum.

2. Atingerea feţei

Presiunea fizică asupra tenului prin atingerea feţei cu mâinile sau cu telefonul mobil nu numai că expune pielea la numeroase bacterii,ci şi stimulează pătrunderea lor. Sfatul cel mai simplu este să ai grijă să ţii departe de ten orice ar putea să-l expună la bacterii.

3. Folosirea unor accesorii de machiaj necurăţate

Pensulele,periuţele şi bureţii cu care aplici zilnic machiajul pot fi şi ele o sursă de bacterii cauzatoare de acnee,dacă nu le cureţi măcar o dată pe lună,dacă nu poţi chiar mai des de atât. La fel,produsele de machiaj pot deveni periculoase în cazul în care au expirat.

4. Purtarea unor haine nepotrivite

Unele materiale din care sunt realizate hainele pe care le porţi,cum sunt poliesterul sau lycra,reţin celulele moarte şi transpiraţia,ceea ce poate duce la apariţia acneei. Alege îmbrăcăminte din fibre naturale,precum bumbacul,care permit pielii să respire.

5. Întârzierea înlocuirii lenjeriei de pat sau a prosoapelor de baie

Cele mai multe celule moarte ale pielii şi bacterii se strâng pe prosopul de baie şi pe faţa de pernă. Înlocuirea lor săptămânală sau la două săptămâni este o soluţie ca să nu te mai lupţi cu acneea.