1. Curăţarea feţei e „sfântă”

Orice ar fi nu merge la culcare seara fără să te fi demachiat înainte. La fel de important este să începi machiajul de dimineaţă cu... demachierea tenului,urmată de aplicarea unei loţiuni tonice şi a unei creme hidratante.

2. Folosirea loţiunii tonice împrospătează tenul

O parte importantă a rutinei pentru menţinerea frumuseţii tenului este aplicarea loţiunii tonice. Îţi închide porii,protejează tenul şi-l revigorează.

Te-ar mai putea interesa:

5 motive să foloseşti loţiunea tonică

3. O dietă echilibrată,indispensabilă pentru o piele frumoasă

Un regim alimentar sănătos este bun şi pentru piele. Femeile care se laudă cu un ten frumos nu beau mai mult de o ceaşcă de cafea zilnic,ocolesc dulciurile şi prăjelile,consumă ceai verde,fructe şi legume bogate în antioxidanţi (mere roşii,mure,struguri,ananas,kiwi,sfeclă roşie,fasole uscată),cereale integrale,nuci.

4. Hidratarea zilnică întârzie apariţia ridurilor

E bine să ai grijă ca pielea ta să fie hidratată prin folosirea unor creme sau loţiuni,dar nu uita nici de cele opt pahare de apă necesare în fiecare zi. Îţi poţi lua o parte din necesarul zilnic de apă şi din fructe şi legume,ba chiar ea este mai bună,pentru că pătrunde rapid în celule şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

5. Aplicarea unui machiaj mineral

Un machiaj prea încărcat îţi blochează porii şi te predispune la probleme cum sunt iritaţiile sau acneea. De aceea,este ideal să foloseşti cât mai puţin machiaj în timpul săptămânii de lucru,produse cosmetice potrivite tipului tău de ten sau să foloseşti un machiaj mineral.