Foloseşti uscătorul de păr

Umiditatea şi diferenţele bruşte de temperatură scad numărul de proteine din păr,iar din acest motiv cuticulele care protejează părul devine din ce în ce mai subţiri. Astfel,părul se deshidratează şi este din ce în ce mai predispus la rupere. Pentru a-l proteja,limitează folosirea uscătorului la 2-3 ori pe săptămână şi ai grijă ca treapta de căldură să fie una scăzută. De asemenea,poţi utiliza produse care să formeze pe păr o barieră termică.

 

Îţi ştergi părul cu prosopul

În niciun alt moment părul nu este mai fragil decât atunci când este ud. Dacă ai obiceiul să-l freci energic cu prosopul pentru a îndepărta excesul de apă,nu este de mirare că rămân în urma ta multe fire căzute. La fel de nociv este şi pieptănatul părului ud. Este indicat să-ţi tamponezi uşor cu prosopul părul şi să aştepti să se usuce înainte să treci cu peria prin el.

 

Porţi cocuri

Dacă obişnuieşti să-ţi prinzi părul în coadă de cal,împletituri sau cocuri,acestea sunt obiceiuri care-ţi subţiază părul. Ele supun firele la o tensiune care distruge iremediabil,în timp,foliculii. Pe termen lung,ea duce la alopecie,adică firele de păr cad şi nu se mai regenerează. Încearcă să porţi părul liber cât mai mult timp,inclusiv atunci când dormi,iar dacă vrei să-l ţii în coadă de cal,prinde-o cât mai pe spate,în loc să o ridici în vârful capului.

 

Utilizezi produse de coafat nocive

În această categorie intră cele care-ţi promit fixarea coafurii pentru o vreme îndelungată. Acestea conţin în marea majoritate alcool,ceea ce ususcă părul şi-l subţiază. De îndată ce începi să te piepteni părul aceste produse rup firele de păr. Aşadar,evită produsele care-ţi încarcă şi-ţi îmbăcsesc podoaba capilară.

 

Iei pilule contraceptive

Unele femei sunt mai sensibile la substanţele din pastilele contraceptive,din cauza schimbărilor hormonale pe care le produc.  De exemplu,o pilulă care conţine androgen poate duce la căderea părului dacă o femeie este alergică la această substanţă. Din acest motiv,este obligatoriu să consulţi medicul înainte să iei pilulele şi să-i spui de îndată ce observi eventuale efecte adverse ale acestora.