Covorul

De regulă, covoarele acumulează o mulţime de murdărie şi acest lucru este valabil mai ales dacă în locuinţă există animale de companie şi copii. În mod ideal, acestea ar trebui curăţate o dată pe săptămână. Nu numai că trebuie aspirat, dar şi curăţat folosind o perie de covoare specială.

Bateria de duş

Deşi pare că nu ar avea cum să se murdărească, bateria de duş poate fi un adevărat cuib de bacterii. La fiecare două săptămâni, şterge-l cu o cârpă înmuiată în apă cu oţet. Îl poţi clăti după aceea cu apă rece.

Maşina de spălat

Interiorul maşinii de spălat facilitează acumularea de mucegai şi scame, de aceea ar trebui curăţat pe măsură. Pentru a împiedica acest lucru, poţi pune înălbitor în maşina de spălat, însă fără rufe, pentru a se curăţa singură în timp ce spală. Un sfert de ceaşcă este suficient.

Pantofarul

Acesta este un alt obiect din casă de care trebuie să ai mare grijă, dacă nu vrei să se acumuleze murdărie şi mirosuri neplăcute. În afara faptului că trebuie aerisit în fiecare zi, acesta trebuie curăţat cu o cârpă uşor umezită.

Salteaua

Oricât de atentă ai fi, salteaua se poate murdări în timp, deoarece poate fi pătată cu mâncare, băuturi sau chiar cu alte produse similare. Într-o astfel de situaţie, este indicat să foloseşti detergent de rufe diluat şi un prosop din microfibră. Acest lucru te va ajuta să îţi protejezi salteaua de germeni şi bacterii, dar şi să îi îmbunătăţeşti aspectul.

Sursă foto: www.pexels.com