Paris, Franţa

Când ne gândim la locuri romantice, capitala Franţei se numără printre primele care ne vin în minte. Supranumit „Oraşul dragostei”, Parisul este cunoscut pentru clădirile cu o artitectură deosebită, cafenelele cochete de pe bulevardul Champs- Élyśses, mâncarea gustoasă şi nu în ultimul rând pentru celebrul Turn Eiffel, simbolul oraşului. Puteţi admira metropola din vârful turnului – unde puteţi ajunge urcând scările sau cu liftul - sau din Turnul Montparnasse din cartierul cu acelaşi nume, de unde puteţi vedea tot Parisul, inclusiv Turnul Eiffel.

Madrid, Spania

Dacă sunteţi iubitori de artă, atunci petreceţi câteva zile în Madrid. Poţi vizita Muzeul Prado unde vei vedea cele mai scumpe opere de artă realizate de mari pictori ai lumii precum Salvador Dalí sau Pablo Picasso. De asemenea, puteţi face o plimbare romantică în Parcul Buen Retiro, unul dintre cele mai frumoase locuri din Madrid, unde se află şi un palat de cristal.

Roma, Italia,

Acesta este oraşul perfect pentru a petrece câteva zile romantice alături de partener. Roma este celebră pentru clădirile vechi de secole, legendele impresionante şi mâncarea apetisantă. Fă-i o surpriză iubitului tău şi propune-i o vizită la Colosseum, locul unde aveau loc lupte între gladiatori. De asemenea, nu rataţi Capela Sixtină, Castelul Sant' Angelo, frumoasele pieţe ale oraşului şi Fontana di Trevi, unde puteţi să aruncaţi un bănuţ şi să vă puneţi o dorinţă.

Veneţia, Italia

Faimos pentru străduţele înguste şi atmosfera care te trimite cu gândul la alte timpuri, Veneţia este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa şi din lume. Închiriază o gondolă pentru tine şi iubitul tău şi respectaţi tradiţia de a vă săruta sub un pod. Totodată, plimbaţi-vă prin Piaţa San Marco unde veţi admira bazilica cu acelaşi nume şi veţi putea hrăni sutele de porumbei care întâmpină turiştii.

Londra, Anglia

Chiar dacă majoritatea clădirilor au o arhitectură simplă, Londra se află pe lista celor mai romantice locuri din Europa. Vizitarea Catedralei Westminster Abbey, o plimbare cu vaporul pe râul Tamisa sau admirarea oraşului din roata London Eye sunt doar câteva lucruri pe care le pot experimenta îndrăgostiţii.